Kulturförvaltningens museer

Kulturförvaltningen ansvarar för fyra museer med olika profil och inriktning: Sjöfartsmuseet Akvariet, Röhsska museet, Göteborgs stadsmuseum och Göteborgs konstmuseum.

Sjöfartsmuseet Akvariet

Stängt för om- och tillbyggnad. Öppnar igen 2021.

På Sjöfartsmuseet Akvariet hittar du tre våningar fyllda av sjöfartshistoria, hamnstadskultur och levande havsmiljöer. När museet öppnar igen 2021 kommer bland annat en ny entré mot Karl Johansgatan välkomna besökare, nya utställningar presenteras och en ny akvariebyggnad under mark bjuda in till upptäckter.

Under stängningsperioden kommer museet dyka upp på olika ställen i stan. Besök Sjöfartsmuseet Akvariets hemsida för att läsa mer.

Sjöfartsmuseet Akvariet

Röhsska museet

Röhsska museet är Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Föremålen ur museets samling presenteras i tillfälliga och permanenta utställningar och berättar om skaparkraft, konstnärliga ideal, mode under olika epoker och från olika världsdelar.

Röhsska museet

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum skapar sammanhang mellan Göteborgs historia, nutid och framtid. På Göteborgs stadsmuseum kan du lära dig mer om Göteborgs och Västsveriges historia och ta del av frågor som handlar om Göteborg idag och hur staden kommer att utvecklas. Museet har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Samlingarna, tillsammans med en dialog med omvärlden, bildar grund för museets arbete.

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs konstmuseum

Med en internationellt uppmärksammad samling, ett gediget utställningsprogram, fördjupande forskning och ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Samlingen omfattar främst västerländsk konst från 1400-tal till nutid med tyngdpunkt på Norden. Ett varierat utställningsprogram och en mångfald av aktiviteter gör Göteborgs konstmuseum till en kulturell och social mötesplats för utbyte av kunskap och upplevelser.

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs Stads övriga museer

En del kommunala museer är andra nämnders och kommunala bolags ansvar. Du hittar alla Göteborgs Stads museer i länken nedan.

Hitta museer