Möt våra medarbetare på Intraservice

Anneli Kallanvaara och Kristina Högström är två medarbetare på Intraservice. Läs om deras glädjeämnen och utmaningar i sina arbeten.

Anneli Kallanvaara, enhetschef inom IT på Intraservice

Annelis enhet möter framtidens tekniska utmaningar

I en allt mer digitaliserad värld blir kraven på effektiva och smarta IT-lösningar större – inte minst i den rådande covid-19-krisen. Det vet Göteborgs Stad. På vår IT-avdelning är ambitionerna höga och målen för att möta framtidens utmaningar klara.

I Göteborgs Stad arbetar ca 55 000 medarbetare inom allt från skola, vård och omsorg till fackförvaltningar och bolag. Förvaltningen Intraservice levererar interna tjänster som nyttjas av chefer, medarbetare och medborgare inom kommunen. Målet är att de ska vara enkla, driftsäkra och effektiva.

– Vi ser till så att anställda har rätt utrustning för att göra sina arbetsuppgifter effektivt. Samhällsutvecklingen ställer krav på högkvalitativ IT-utrustning, inte minst nu under Corona-krisen. Vi startade tidigt arbetet med att skala upp vår IT-kapacitet för att skapa bäst förutsättningar för distansarbete, säger Anneli Kallanvaara, enhetschef inom IT på Intraservice och fortsätter:

– I praktiken har vi tiodubblat våra distansanslutningar utan störningar och håller våra kommungemensamma IT-system tillgängliga. Vi var först av de stora kommunerna i Sverige med att klara det.

Hela artikeln i GP

Kristina Högström, chef verksamhetsområde HR på Intraservice

Kristina kan göra skillnad för 55 000 anställda

Kristina Högström är chef för verksamhetsområde HR på fackförvaltningen Intraservice. När hon går till jobbet över Pusterviksbron är det med lätta steg.

– Jag jobbar med fantastiska människor som är experter på HR. Här händer det saker hela tiden. Man kan jobba här ett helt yrkesliv och ändå utvecklas och göra olika saker, säger hon. Dessutom kan man kombinera utmanande uppdrag med en meningsfull vardag.

Kristina som själv har lång erfarenhet av HR i Göteborgs Stad leder verksamhetsområde HR på Intraservice. Verksamhetsområdet som har cirka 125 medarbetare på fem enheter, stöttar hela staden, 55 000 medarbetare och chefer – en tiondel av alla göteborgare – med olika tjänster. Bland annat gemensam rekrytering, betala ut lön, ge karriärrådgivning och administrerar de anställdas tjänstepension. 

– Hos oss finns olika professioner; löne- pensions- och HR-konsulter, systemförvaltare, utvecklingsledare och coacher. De som jobbar här är otroligt kompetenta och väldigt skickliga inom sitt sakområde. Alla är serviceinriktade och har ett stort driv att göra våra kunder nöjda, säger Kristina Högström. 

Hela intervjun med Kristina