Idrotts- och föreningsförvaltningen

Idrotts- och föreningsförvaltningen stöttar Göteborgs föreningar och ansvarar för stadens kommunala idrotts- och motionsanläggningar. Förvaltningen arbetar för att fler göteborgare ska leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Här hittar du idrotts- och föreningsförvaltningens organisationsschema och vem som är ansvarig för de olika avdelningarna.

Är du intresserad av vad som händer just nu hos någon av våra verksamheter? På våra Facebooksidor kan du ta del av våra uppdateringar med information och tips om vad som är på gång.

Gemensam byggprocess (GBP) är en gemensam och kvalitetssäkrad byggprocess för Göteborgs Stads byggande förvaltningar och bolag.

Idrotts- och föreningsförvaltningen kan behöva samla in, ta emot eller på annat sätt behandla dina personuppgifter. Dina personuppgifter behandlas bara om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag, eller om du har godkänt det. Här beskriver vi våra vanligaste personuppgiftsbehandlingar.

Aktuellt

 • Information i korthet från idrotts- och föreningsnämndens möte 21 maj

  Publicerad 22 maj 2019
  Idrotts- och föreningsnämnden hade möte den 21 maj. Politikerna tog bland annat beslut om att säga ja till ett Göteborgsförslag om att rusta upp omklädningsrummen vid Blidväderplan. Nämnden gav också förvaltningen i uppdrag att tillsammans med stadsledningskontoret utreda förutsättningarna för att stadslantgården Galaxens verksamhet i Bergsjön kan finnas kvar.
 • Hammarbadet simhall öppnar!

  Publicerad 29 april 2019
  I flera år har Hammarbadets simhall och gym i Hammarkullen varit stängda för renovering. Nu är renoveringen klar. I maj öppnar simhallen, medan gymmet öppnar först i september. Obs! På grund av tekniska problem är det osäkert vilket datum simhallen öppnar. Håll koll på goteborg.se/hammarbadet.
 • Osäker på hur du tränar i ett utegym?

  Publicerad 13 mars 2019
  Under våren och försommaren kan du få gratis tips och råd av instruktörer/ personliga tränare som finns på plats vid fyra av Göteborgs Stads utegym under vissa tider.