Elingenjörer på Kretslopp och vatten

El-enheten på Kretslopp och vatten ansvarar för drift och underhåll av elanläggningar på vattenverken i Alelyckan och Lackarebäck. Här arbetar elingenjörer och elektriker i nära samarbete.

"Här får jag jobba med helheten och blir teknisk specialist eftersom jag arbetar med hela processen"

Kenan Duzel är elingenjör på Alelyckans vattenverk, ett av Göteborgs två vattenverk.

– När man söker jobb som elingenjör kanske inte ett vattenverk är det första man tänker på. Men här finns stora utvecklingsmöjligheter och spännande arbetsuppgifter. Här får du arbeta med såväl förstudier som utredningar under alla projektfaser.

Eftersom vi också sköter den dagliga eldriften får du jobba med både felavhjälpning och underhåll ute på anläggningarna, där det finns allt mellan 10 kV ner till 24 V. Man blir teknisk specialist eftersom man arbetar med hela processen. Jag jobbade tidigare som konsult. Dels var det var mycket stressigare och dels är man oftast bara involverad i en del av processen som konsult. Nu får jag jobba med helheten och får en större förståelse för hur allt hänger ihop. Jag samarbetar med många andra yrkesdiscipliner vilket är både lärorikt och utvecklande. Problemen som kommer löser vi tillsammans och det skapar en god gemenskap och en trevlig arbetsmiljö.

Foto: Anne Lundgren


"Ett vattenverk är en spännande processindustri med högt teknikinnehåll"

Bengt Skär är elingenjör på Lackarebäcks vattenverk, ett av Göteborgs två vattenverk.

– Jag jobbade tidigare som entreprenör och det blev mycket resor i jobbet. Som anställd inom kommunen kan jag gå till samma arbetsplats varje dag. Det är skönt.

Lackarebäcks vattenverk är en processindustri med högt teknikinnehåll som är under ständig utveckling. Det är en spännande arbetsplats.

Foto: Anne Lundgren

 

Klicka här för att se vilka lediga jobb som finns just nu.

Följ Kretslopp och vatten på Linkedin