Elektriker på Kretslopp och vatten

Kretslopp och vattens elektriker har viktiga och ansvarsfulla uppgifter både på ledningsnätet och i dricksvattenproduktionen. El-enheten på ledningsnätsavdelningen arbetar bland annat med elektriska arbeten i våra anläggningar, exempelvis pumpstationer och reservoarer. El-enheten på vår avdelning för dricksvattenproduktion ansvarar för drift och underhåll av elanläggningar på våra två vattenverk, Alelyckan och Lackarebäck.

"Jobbarkompisarna, cheferna och innehållet i jobbet gör att jag trivs"

Christian Eriksson är elektriker på Kretslopp och vattens ledningsnätsavdelning.

– Jag har ett jätteroligt och omväxlande jobb och jobbar i en grupp på åtta elektriker och en instrumenttekniker.

Grundbulten i vårt jobb är att se till alla pumpstationer i Göteborg fungerar så att folk får vatten i kranen och att avloppsvattnet försvinner. Vi har också ansvar för ett 20-tal reservkraftaggregat som är placerade på känsliga platser i stan och går igång om det blir strömavbrott. Förutom detta har jag hand om säkerhetssystem som inpassering, inbrottslarm, brandlarm och katodiskt skydd som skyddar våra vattenledningar mot rostangrepp.

Cheferna på min avdelning är lyhörda och ledarskapet präglas av tillit. I vår grupp hjälps vi alltid åt och löser de vardagliga problemen. Det är jobbarkompisarna, cheferna och innehållet i jobbet som gör att jag trivs.

Jag uppskattar också att vi har friskvårdtimme till exempel. Kretslopp och vatten är en bra arbetsgivare.

Foto: Louise Utter Otterdahl


"Ett vattenverk måste fungera dygnet runt året runt"

Kent Persson är elektriker på Alelyckans vattenverk, ett av Göteborgs två vattenverk.

– Att jobba på ett vattenverk innebär att du jobbar i en teknikintensiv processindustri som måste fungera dygnet runt, året runt. Att vatten är vårt viktigaste livsmedel och att alla är i behov av tillgång till vatten bidrar till att göra jobbet meningsfullt.

Som elektriker arbetar jag både med planerat underhåll och akuta jobb. Det är omväxlande, fritt och roligt, ingen dag är den andra lik. Dessutom är vi ett gott gäng här på vattenverket där samarbete är A och O.

Foto: Anne Lundgren


"Jag är stolt över att bidra till att göteborgarna alltid har vatten i kranen"

Peter Engström jobbar som elektriker på Alelyckans vattenverk.

– Jag jobbar på elsidan och ingår i ett väl sammansvetsat gäng på vattenverket som tillsammans ansvarar för att verket fungerar, till exempel att alla signaler från mätinstrumenten går fram till styrsystemen. Jag arbetar både med underhållsarbete och nyinstallation på el- och styranläggningen.

Jag känner mig stolt över att bidra till att dricksvattenproduktionen fungerar och att över en halv miljon människor har vatten i kranen varje dag året runt.

Foto: Anne Lundgren

 

Klicka här för att se vilka lediga jobb som finns just nu.

Följ Kretslopp och vatten på Linkedin