Hållbar konsumtion

Hållbar konsumtion arbetar för att påverka mot hållbara konsumtionsmönster och göra det enklare för dig som är boende, besökare och företagare att kunna leva och verka hållbart.

Det här gör Hållbar konsumtion

Hållbar konsumtion arbetar med att påverka göteborgssamhället mot hållbara konsumtionsmönster och hållbara livsstilar genom att: 

  • skapa förutsättningar för delningsekonomin i Göteborg och göra det enklare att dela, byta, låna, hyra, ge och få istället för att äga. Läs mer under Sharing City Göteborg och Smarta Kartan

  • samordna arbetet med Göteborg som en diplomerad Fairtrade City och möjliggöra ett ökat utbud av etiska och rättvisa produkter och tjänster. Läs mer under Fairtrade City Göteborg. 

  • driva och utveckla GreenhackGBG  Göteborgs Stads kanal för hållbara livsstilar, där medskapande och görande står i fokus. Läs mer under GreenhackGBG.

  • skapa förutsättningar och driva på utvecklingen från linjär till cirkulär ekonomi. Till exempel genom att göra det lättare att återanvända, laga och dela istället för att köpa nytt och slänga. Läs mer under Cirkulära Göteborg.

 Hur kontaktar jag Hållbar konsumtion?

Du kan skicka e-post till oss om du har frågor om vårt arbete eller om du vill samarbeta med oss.