Fotograf: Marit Lissdaniels

Förvaltningen för funktionsstöd

Vi ansvarar för att barn och vuxna ska få det stöd och den hjälp de behöver, enligt Lagen om stöd och särskild service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder insatser inom socialpsykiatrin för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar. Och vi stödjer anhöriga som vårdar eller hjälper en närstående med funktionsnedsättning.

Organisation och ledning i förvaltningen för funktionsstöd

Förvaltningen för funktionsstöd är Sveriges största funktionsstödsförvaltning med cirka 6300 medarbetare.

Så behandlar vi personuppgifter

Det är viktigt för oss på förvaltningen för funktionsstöd att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och strävar alltid efter en hög nivå av skydd för dina personuppgifter.

Aktuellt

 • Notiser från nämnden för funktionsstöds möte 16 juni

  Publicerad 17 juni 2021
  Vid nämnden för funktionsstöds möte 16 juni fattade nämnden beslut om att införa ett råd för funktionsstödsfrågor. Nämnden fattade också beslut om ett nytt boende med särskild service på Styrsö samt godkände ett svar till Inspektionen för vård och omsorg.
 • Nya möjligheter för personlig assistans ”Ett jobb man mår bra av”

  Publicerad 14 juni 2021
  För personlig assistans innebär arbetet i den nya förvaltningen för funktionsstöd ett avstamp mot fler möjligheter. Ett kvitto är det nyligen inledda samarbetet med Socialstyrelsen.
 • Nästan 300 feriearbetare till funktionsstöd i sommar

  Publicerad 1 juni 2021
  Just nu pågår ett intensivt arbete för att ta emot nästan 300 feriearbetare inom funktionsstöd. Anna Lifjorden, enhetschef på kvalitet och utveckling inom funktionsstöd har tack vare pandemin hittat en ny modell som hon tror på.
 • ”Vi kan aldrig tvinga någon att ta vaccin”

  Publicerad 19 maj 2021
  Hur ska medarbetarna agera när det gäller vaccinering av brukare? Frågan är inte enkel och ställer höga krav. — Vi måste utgå från lagen och kan aldrig tvinga någon att ta vaccin, säger Nicole Juhlin, enhetschef på BmSS inom förvaltningen för funktionsstöd.
 • Funktionsstöd väckte intresse hos socionomstudenter

  Publicerad 6 maj 2021
  Den 3 maj deltog förvaltningen för funktionsstöd i Socialtjänstdagen på Göteborgs universitet, där förvaltningen för första gången fick chans att berätta om verksamheten för socionomstudenter. "Jag har fått en förändrad bild av funktionsstöd och tycker det verkar intressant att jobba med", säger en av socionomstudenterna som deltog.