Foto: Frida Winther

Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Vi erbjuder hemtjänst, vård- och omsorgsboende och kommunal hälso- och sjukvård. Vi erbjuder också hälsofrämjande insatser, dagverksamhet för äldre, hjälp i hemmet och stöd till personer som vårdar och stöttar en närstående. I äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen arbetar 10 000 medarbetare för att utföra 40 000 insatser varje dygn.

Så behandlar vi personuppgifter

Det är viktigt för oss på äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och strävar alltid efter en hög nivå av skydd för dina personuppgifter.

Covid-19: Lägesbild för äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Här hittar du lägesbild covid-19 för äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen.

Aktuellt

 • Generationsmöte med sång, skratt, sjalar och fallskärm

  Publicerad 23 januari 2023
  Snön har lagt sig som ett vitt täcke på gården mellan Sockens Vård- och omsorgsboende och förskolan Sockenvägen 26. Snart kommer små barnstövlar att göra spår. Hyresgäster på Sockens Vård- och omsorgsboende börjar samlas inför förmiddagens besök av sina unga vänner.
 • Enhetschef på vård- och omsorgsboende har grovt misskött sitt arbete

  Publicerad 20 januari 2023
  En enhetschef i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen har avskedats efter att ha grovt misskött sitt arbete. Flera händelser under 2022 ledde till att en arbetsrättslig process startade hösten 2022. Den visade att enhetschefen varit jävig vid rekrytering och gjort stora inköp som inte har redovisats.
 • Välkommen till kickoff för Årsrika Göteborg den 11 januari på Göteborgs Stadsmuseum

  Publicerad 9 januari 2023
  Göteborg åldras och det gör göteborgarna också! Årsrika Göteborg 400, en jubileumsfestival för alla åldrar, är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och arrangeras i ett samarbete mellan över 20 olika aktörer. Syftet med festivalen är att på olika sätt lyfta frågor kring åldrande och hur alla vi som lever i Göteborg kan ha ett gott och värdefullt liv hela livet. Välkommen att delta den 11 januari kl 9-12. Lokal: Hörsalen på Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12.
 • Fler seniorläger under 2023

  Publicerad 5 januari 2023
  ”Jag vill ha en egen måne” sjunger ett gäng 65-pluskvinnor som befinner sig på seniorläger tillsammans. Efter allsången stundar en avslutande tre-rätters som går under namnet partynight. ”Lägret har varit ett ljus för själen”, säger en av deltagarna.
 • Så tycker omsorgstagare och hyresgäster om äldreomsorgen i Göteborg

  Publicerad 23 juni 2022
  I Socialstyrelsens brukarundersökning för 2022 tycker omsorgstagarna och hyresgästerna till om sin äldreomsorg. Generellt har nöjdheten gått ner i hela Sverige i årets undersökning jämfört med den senaste enkäten. Detta gäller både i hemtjänsten och på vård- och omsorgsboenden. I Göteborg har nöjdheten minskat på vård- och omsorgsboenden, men inte lika mycket som i resten av landet. För omsorgstagare i hemtjänsten är nöjdheten i stort sett på samma nivå som vid den senaste enkäten. Resultaten gäller äldreomsorg i både privat och kommunal regi.