Hur tillgängliga är olika platser i Göteborg?

För att alla ska kunna utnyttja Göteborgs Stads tjänster och service krävs att lokaler, byggnader, parker, gator, torg och information är utformade så att det fungerar för alla. Staden arbetar med att få ett helhetsperspektiv på fysisk tillgänglighet där alla i så hög utsträckning som möjligt ska kunna använda ordinarie serviceinrättningar och tjänster.

Hur inkluderande är olika platser i Göteborg?

Vet du att det bland annat finns bad- och lekplatser som är utformade även för personer med funktionsnedsättning? Tryck på länkarna för att hitta tillgänglighetsinformation om: 

Offentliga toaletter
Badplatser
Lekplatser
Kollektivtrafik
Färdtjänst                                                                                

Service och tjänster

Tillgänglighetsinformation i kontaktuppgifter

Kontaktuppgifterna på goteborg.se ger dig information om specifika platser och service och dess utformning. Om det finns någon specifik information i kontaktuppgifterna om utformningen så markeras det med en TD-symbol. Vanliga exempel på platser med tillgänglighetsinformation är förskolor, bibliotek, bad- och lekplatser och offentliga toaletter.

Tillgänglighetsdatabasen (TD)

Vill du ha information om platser som inte är en del av Göteborgs Stads verksamhet eller som finns i andra städer kan du hitta mer information på t-d.se. Det är en webbplats som Göteborg och andra städer använder sig av för att inventera och visa utformningen på olika platser.

Appar

Badplatsappen med koppling till Västtrafiks reseplanerare

En app med information om Göteborgs 24 kommunala badplatser. Västtrafiks reseplanerare är kopplad till appen för att göra det enklare att hitta närmaste hållplats för att ta dig till badplatsen. Innehåller även upplysningar om användbarheten för personer med funktionsnedsättning. Tre av badplatserna har ramp till badet. Läs mer om badplatsappen här

Reskompis

Reskompis är en vänlig och hjälpsam app som leder dig genom alla steg i en resa på ett enkelt och tydligt sätt. Läs mer om appen reskompis här.

Hitta ToaLätt

Appen "Hitta ToaLätt" hjälper dig att hitta de närmaste offentliga toaletterna i Göteborg. Appen är gratis och finns för Iphone. 

Du laddar ner den via Appstore/itunes: Hitta ToaLätt

Tillgänglig kultur

Tillgänglighet är en viktig fråga inom kulturen och på respektive verksamhets hemsida går att läsa mer om vilken service som erbjuds och lokalens utformning via t-d.se.

Tillgänglig fritid

Angered Arena har en höj- och sänkbar bassängbotten. I arenans ishall finns även selar för skridskoåkare som behöver stöd. Ring Angered Arena på telefon 031-368 22 90 för att få mer information.

Teckenspråksforum - medborgarkontor på teckenspråk

Teckenspråksforum är en neutral verksamhet som arbetar för ökad integration och delaktighet för dig som är teckenspråkig i Göteborg.