Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Chef och ledning

Som chef i Göteborgs Stad är du en nyckelperson för att driva och utveckla verksamheten mot givna mål och utifrån dem vi är till för.
Tre personer i en korridor
I Göteborgs Stad kan du vara chef inom allt från lokalvård till Liseberg. Foto: Lo Birgersson

Det här gör vi

Tillsammans med dina medarbetare skapar du en tillåtande och trygg miljö där alla kan växa och utvecklas. Cheferna i Göteborgs Stad ansvarar för att omvandla politiskt fastställda mål och uppdrag till effektiv verksamhet. Det handlar om att arbeta genom andra och lita till dina medarbetares kompetens och engagemang för att lösa uppgifter. Hos oss finns allt från enhetschefer till förvaltningschefer och direktörer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Som chef hos oss spelar du en central roll i arbetet med att ställa om och föra dialog med dina medarbetare. Hos oss får du gå kurser i att leda i förändring och i utvecklande ledarskap.

Här kan du jobba

I Göteborgs Stad kan du vara chef inom allt från lokalvård till Liseberg. Vi är runt 2 600 chefer och nästan 60 000 medarbetare i cirka 50 förvaltningar och bolag.

Vägar till våra yrken

Chefsprogrammet Morgondagens chef är en vanlig väg till ledarskap i Göteborgs Stad. Ett 80-tal medarbetare utbildas varje år till chefer i programmet.

Ta hjälp av vår studie- och yrkesvägledning om du vill ha personliga råd:

Vägledningscentrum för dig under 20 år 
Karriärvägledning för dig över 20 år 

Chefer får stöd av metoden Chefoskopet

Chefers organisatoriska förutsättningar har under flera år varit en viktig och prioriterad fråga i Göteborg Stad. Flera undersökningar visar att chefernas förutsättningar behöver förbättras, detta för att chefer bättre ska kunna utföra sitt uppdrag, vara en närvarande ledare och i sin tur skapa en god arbetsmiljö för sina medarbetare. Arbetet med detta sker med stöd av Chefoskopet, som är en metod framtagen av Suntarbetsliv, tillsammans med forskare för Chefios.

Ett arbete med Chefoskopet ger, genom dialog och reflektion i chefsgruppen, en gemensam förståelse för vad organisatoriska förutsättningar är, en förståelse och helhetsbild av hur cheferna har det samt insikt om hur de organisatoriska förutsättningarna kan utvecklas. Arbetet sker genom ett flertal workshops och enkäter och involverar chefer på alla nivåer.

Arbetet mynnar ut i en handlingsplan på organisationsnivå med ett antal riktade insatser som sedan blir en del i det systematiska arbetsmiljöarbetet och i verksamhetsplan. 

En grupp kollegor som har möte.
Hos oss får du gå kurser i att leda i förändring och i utvecklande ledarskap. Foto: Lo Birgersson

Vad kan jag få i lön?

  • Lönestatistik Göteborgs Stad

    Göteborg Stads lönepolitik utgår från att lönen ska vara individuell och avspegla hur du utför ditt arbete. Goda insatser ska belönas med högre lön.

Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

I fokus

Kvinna framför rosa blommor

Möt medarbetare inom chef och ledning

Se filmer och läs korta intervjuer med några av dem som jobbar inom yrkesområdet. Vi är Göteborg.

förstoringsglas

Hitta ditt chefsjobb!

Här hittar du alla lediga annonser.

Praktik

Vi erbjuder praktik för dig som studerar, oavsett om det är på högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, högskola eller yrkesutbildning. Du kan också göra ditt exjobb i någon av våra verksamheter.

Jobba som vikarie

Vi behöver både timvikarier, som kan hoppa in med kort varsel, och semestervikarier under semesterperioderna.

${loading}