Till sidans huvudinnehåll

Möt servicepersonal


Träffa Nazif som är vaktmästare på Schillerska gymnasiet.
Nazif står redo med en borr i skolkorridoren.
Nazif i en av Schillerskas korridorer. Foto: Gunilla Ohlsson Ottosson

Vad gör du på ditt jobb?

- Jag fixar saker som rör fastigheten och ger service till lärare, elever och olika besökare i skolan. Jag ser till att de som ska behörighet och passerkort och nycklar får det, att projektorer och kopiatorer fungerar, delar ut post, felanmäler sådant som vi inte kan eller ska fixa själva exempelvis el- och vattenfel. Jag gör också en hel del beställningar. Vi vaktmästare börjar redan klockan 7 på morgonen och försöker fixa det mesta innan lektionerna börjar.

När får du extra energi av ditt jobb?

- När jag ser att människor blir glada av att jag har löst deras problem. Jag gillar att lösa problem och jag gillar att syssla med praktiska saker. Jag blir glad när jag hjälpt någon och ser dem gå iväg med ett leende på läpparna. Och så känner jag mig yngre när jag får jobba med ungdomar! Jag har mycket kontakt med eleverna och vi pratar, skojar och skrattar mycket tillsammans. Ibland spelar vi fotboll och basket tillsammans på rasterna.

När är du stolt över ditt jobb?

- När jag lämnar skolan för dagen och det inte finns något kvar att fixa eller några nya felanmälningar. Då har det varit en bra dag.

Berätta om din karriär.

- I Kroatien läste jag Waldorfpedagogik. Här i Sverige har jag haft egen byggfirma och jobbat på Kexfabriken i Kungälv i 12 år där jag blandade kaksmet och körde truck bland annat. Sen blev jag resurslärare för barn med särskilda behov och när en av mina elever slutade nian följde jag med honom som elevassistent när han började på Hvitfeldtska gymnasiet. Efter ett tag jobbade jag 50 procent som elevassistent och 50 procent som vaktmästare. Jag gillade att vara vaktmästare och fortsatte ett tag med det, och sen flyttade jag till hit Schillerska. Jag har också på fritiden jobbat med ungdomar under många år som lägerledare och fotbollstränare.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du?

- Vaktmästarjobbet har utvecklats mycket. Det är inte bara att byta lampor och annat som gått sönder. Nu förtiden är mycket digitalt och vi gör beställningar och felanmäler i olika system. Vi är också ansvariga för brandsäkerheten på skolan så vi går på en hel del kurser och utbildningar för att hänga med.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka jobb i Göteborgs Stad?

- Om man trivs med att träffa många människor och ge bra service och lösa problem så är skolvaktmästare ett bra jobb. På skolan är du en del av personalen och har mycket kontakt med eleverna så det är bra att erfarenhet av ungdomar.

Kontakta utbildningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om att arbeta som servicepersonal så kan du kontakta utbildningsförvaltningen.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Skånegatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.986475341390886,57.7002327273884] }, "properties":{ "title":"Utbildningsförvaltningen", "content":"Skånegatan 20" } }]

Postadress

Box 5428
402 29 Göteborg

${loading}