Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Stödassistent


Vad gör en stödassistent? Här träffar du flera stödassistenter som berättar om sitt jobb och vad det innebär att jobba med att ge stöd till personer med funktionsnedsättning.


Aurore Irakoze stöttar personer med fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Hon ger pedagogiskt stöd och omsorg som främjar förmågor och självständighet. "Jag vill vara en som lyssnar och hör det som inte sägs. Klicka på bilden för att se filmen.


En porträttbild på personliga assistenten Inger Ryström.

Inger Ryström är stödassistent på ett boende med särskild service

Inger Ryström jobbar på ett boende som består av flera bostäder med särskild service (BmSS) . Här bor unga vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder i sin allra första lägenhet.
   - Jag bidrar till en trygghet som gör att de vågar släppa taget om sina föräldrar och att föräldrarna vågar ta ett steg tillbaka.   

Vad gör du på ditt jobb?
De unga vuxna bor under några år i en egen lägenhet på boendet för att se ifall de klarar av att gå vidare till eget boende med boendestöd, servicebostad eller BmSS med full service. De är självgående och högfungerande, men behöver stöd i att strukturera sin vardag.
   - Jag stöttar och uppmuntrar dem genom samtal med att komma upp på morgonen, fixa frukost och komma iväg till jobb eller daglig verksamhet, planera matinköp, sköta sin tvätt och att städa. Vi pratar om livet i stort, frågor de funderar över som unga.

Berätta om din karriär
- Efter gymnasiet arbetade jag som timvikarie i hemtjänsten och sedan i en verksamhet med handikappanpassade lägenheter som riktade sig mer mot funktionshinder. När LSS-lagen kom arbetade jag som personlig assistent och vidareutbildade mig efter några år till undersköterska och arbetade i något som då hette Hemtjänst under 65 år. Hemtjänsten förändrades och för sju år sedan flyttades min anställning till min nuvarande arbetsplats, ett BmSS-boende med egna lägenheter. Idag arbetar jag även halvtid som facklig representant, parallellt med mitt halvtidsarbete på boendet.

Vad är det bästa med att jobba i Göteborgs Stad?
- Att se glädjen i människor när de klarar av att göra saker de inte trodde att de kunde och att se dem växa av det! Jag bidrar till en trygghet som gör att de vågar släppa taget om sina föräldrar och att föräldrarna vågar ta ett steg tillbaka.

När är du stolt över ditt jobb?
- Jag blir stolt när jag genom motiverande samtal har fått en person att klara av att göra något som de inte trodde att de skulle klara, till exempel att laga ett mål mat från grunden eller starta en maskin med tvätt!
    Jag går hem från jobbet och känner en enorm tillfredsställelse av att ha bidragit till att en människas vardag går ihop eller kanske bara en liten del av den. Då vet jag att jag har gjort skillnad!

När får du extra energi av ditt jobb?
- Vi skrattar mycket tillsammans och man utvecklas som människa. De som arbetar här är intresserade av människor och samtal och har en stor portion tålamod.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka jobb i Göteborgs Stad?
- Tveka inte en sekund, det här är ett jätteroligt arbete!
   Det är en ynnest att få bidra till att stärka en människa som individ och ge möjlighet till ett så självständigt liv som det bara går.

Gör du något spännande i ditt jobb du inte tror att andra känner till?
- Min långa erfarenhet och passionen för mitt arbete gör att jag också engagerar mig vid rekryteringsmässor och liknande för att berätta för potentiella medarbetare om hur det är att arbeta inom Göteborgs Stad och om mitt yrke som stödassistent.


Kontakta förvaltningen för funktionsstöd

Har du synpunkter eller frågor om att jobba som stödassistent? Välkommen att kontakta förvaltningen för funktionsstöd.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Selma Lagerlöfs Torg 2

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.98172126415167,57.74994072928122] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen för funktionsstöd", "content":"Selma Lagerlöfs Torg 2" } }]

Postadress

Box 4053
422 04 Hisings Backa

${loading}