Till sidans huvudinnehåll
Två personer sitter framför dator i daglig verksamhet med medieinriktning.

Yrken i förvaltningen för funktionsstöd

Här berättar våra medarbetare om sina olika yrken och hur de upplever sin arbetsplats. Vi fyller på med nya berättelser kontinuerligt.

Enhetschef

Armita arbetar som enhetschef inom bostad med särskild service.  “Jag är omgiven av kompetens där vi kompletterar varandra och där fokus alltid ligger på de vi är till för. Vårt jobb är viktigt, på riktigt!”

Personlig assistent

”Jag är stolt när jag känner att mitt stöd kan hjälpa personen att nå sina drömmar och att kunna leva som alla andra trots sin funktionsnedsättning”.  Tedros Tesfaldet jobbar som personlig assistent åt en person med autism och psykisk funktionsnedsättning.

Socialsekreterare

Pamela arbetar som socialsekreterare för personer under 65 år. ” En mycket viktig del i mitt arbete är att förmedla trygghet, att klienten känner sig väl omhändertagen och lyssnad till.”

Stödassistent

Vad gör en stödassistent? Här träffar du flera stödassistenter som berättar om sitt jobb och vad det innebär att jobba med att ge stöd till personer med funktionsnedsättning.

Stödpedagog

Här möter du tre stödpedagoger som berättar om sitt arbete på ett boende med särskild service och på en daglig verksamhet.
${loading}