Till sidans huvudinnehåll
En person sitter med hörlurar och lyssnar på musik i en daglig verksamhet.

Jobba som tim- och sommarvikarie inom funktionsstöd


Som tim- och sommarvikarie hos oss arbetar du med personer som har intellektuella, fysiska, neuropsykiatriska eller psykiska funktionsnedsättningar som till exempel autism och Downs syndrom. På den här sidan kan du ta del av vad några av våra medarbetare tycker om att jobba inom förvaltningen.

Tim- och sommarvikarie inom funktionsstöd 

Är du intresserad av att jobba som tim- eller sommarvikarie inom funktionsstöd? Här kan du se vilka lediga jobb som finns just nu och ansöka direkt.

Rekryteringsevent för dig som söker sommarjobb!

Du som är över 18 år och söker sommarjobb är varmt välkommen till oss! Den 25 mars klockan 14–17 har vi ett rekryteringsevent med möjlighet för dig att söka jobb via snabbintervju direkt på plats! Vid rekryteringseventet kan du träffa medarbetare från våra olika verksamheter som berättar om sin vardag på jobbet. På plats finns också rekryterare för snabbintervjuer, ha gärna dina referenser förberedda. Kravet för en anställning hos oss är godkända betyg i svenska på gymnasienivå. Ingen föranmälan behövs.

Tid: 25 mars klockan 14–17
Plats: Selma Lagerlöfs Center, entréplan, Hållplats ”Selma Lagerlöfs Torg”

Välkommen!

Här hittar du aktuella annonser som tim- eller sommarvikarie

Ett jobb där du ger – och får oändligt mycket tillbaka

När du arbetar hos oss bidrar du till att personer med funktionsnedsättning har möjlighet att leva ett självständigt liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ge våra brukare praktiskt och pedagogiskt stöd i vardagen och personlig omvårdnad. Våra nya medarbetare får introduktion och möjlighet att gå bredvid erfarna kollegor för att lära sig rutiner och arbetssätt. Det är viktigt att skapa en relation till de vi är till för och förmedla en känsla av trygghet till de som tar del av insatserna, som att till exempel veta hur de boende vill ha sitt kaffe.

- Det är så roligt och jag gillar kontakten med människor. Vi gör mycket tillsammans, skrattar, går promenader och fikar. Det handlar om att skapa en relation. Arbetet handlar också mycket om att motivera brukarna för att underlätta deras dag. Det är viktigt att tänka på att det är brukarens hem jag arbetar i, att vara lyhörd och utgå ifrån brukarens behov, säger Mariela, personlig assistent. 

 Så gick det till när Milad fick sitt första jobb som personlig assistent 

Möjlighet att påverka din placering

Vi är Sveriges största förvaltning för funktionsstöd med 6300 medarbetare och många olika avdelningar att jobba inom och målgrupper att stötta. Det finns därför många spännande möjligheter för dig att utvecklas och växa, både i din yrkesroll och som människa!

(Personen på bilden har inget att göra med citatet nedan.) 

- Jag har tidigare arbetat som flygvärdinna. När min flyglinje flyttades från Göteborg började jag som timvikarie. Det är ett fritt, roligt och socialt arbete, vi skrattar mycket tillsammans med våra brukare på boendet. Jag går hem från jobbet med en skön känsla av att ha gjort skillnad i människors liv. Det är också ett flexibelt arbete, jag styr mina tider själv och jobbar när jag kan, säger Rebecka, stödassistent i en bostad med särskild service (BmSS).

Du kan lämna önskemål till oss om vilken typ av verksamhet du vill arbeta inom, utifrån dina egna intressen och din personlighet. Vi försöker sedan matcha dig med en lämplig arbetsplats. Så här tänker vi:

 • Drivs du av att motivera andra och vara ett tryggt socialt stöd, kan vi erbjuda dig arbete på ett av våra serviceboenden, korttidsboenden eller som boendestödjare.

 • Är du en god lyssnare, lyhörd och bra på att se individen, kanske du vill arbeta inom personlig assistans.
 • Är du kreativ, har särskilda färdigheter eller intressen, kanske du i stället vill arbeta inom en daglig verksamhet. Daglig verksamhet är våra brukares arbetsplats som erbjuder dem en aktiv vardag utifrån deras individuella behov och förutsättningar.

 • Är du intresserad av omvårdnad i en verksamhet där brukarna behöver ett mer nära stöd och tillsyn, så kanske du vill arbeta på ett av våra gruppboenden. Boendemiljön är ofta familjär, med gemensam matlagning och aktiviteter för de boende och med större gemensamma ytor.

 • Foto: Carina Wetterlind

  - Jag lämnade ett arbete som plåtslagare och började som timvikarie inom hemtjänsten. Idag arbetar jag som stödpedagog på en daglig verksamhet tillsammans med sex kollegor och med femton deltagare, alla med ett genuint intresse för idrott. Jag älskar att idrotta och det är en dröm att få arbeta i en daglig verksamhet där man får ägna sig åt idrott och se våra deltagare lyckas och växa, säger Magnus, stödpedagog inom en daglig verksamhet.

Det här erbjuder vi dig som timvikarie

 • värdefull erfarenhet.
 • en väg in i staden och förvaltningen.
 • flexibel arbetstid på dagtid, kvällstid eller natt på vardagar och helger.
 • möjlighet att styra din arbetstid genom att själv lägga in din tillgänglighet och få förfrågningar utifrån vad du har uppgett.
 • möjlighet att kunna kombinera arbetet med studier, annan sysselsättning eller pension.
 • goda möjligheter till sommarjobb och en framtid inom staden.

Vidareutveckla dig hos oss

Som fastanställd hos oss kan du få hjälp med att utveckla dig i din nuvarande yrkesroll, tydliggöra din kompetens eller förbereda dig för att ta ett steg vidare i ditt yrkesliv. Du får hjälp med att reflektera över och tydliggöra dina drivkrafter, kompetens, styrkor och utvecklingsområden.

Kontakta förvaltningen för funktionsstöd

Har du synpunkter eller frågor om hur det är att arbeta hos oss? Välkommen att kontakta förvaltningen för funktionsstöd.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Selma Lagerlöfs Torg 2

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.98172126415167,57.74994072928122] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen för funktionsstöd", "content":"Selma Lagerlöfs Torg 2" } }]

Postadress

Box 4053
422 04 Hisings Backa

${loading}