Till sidans huvudinnehåll

Att jobba hos oss på äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen


Som medarbetare hos oss ger du göteborgaren vård, stöd och motivation för att leva ett självständigt och gott liv. Vi ansvarar bland annat för hjälp i hemmet, vård- och omsorgsboende och kommunal hälso- och sjukvård. Men vi erbjuder också hälsofrämjande insatser och stöd till personer som vårdar och stöttar en närstående.


Vi är 10 000 medarbetare som jobbar över hela Göteborg. Räknat i antal insatser och möten blir det ungefär 40 000 per dygn, men i leverans av trygghet och glädje - oräkneligt.

Det här kan du bland annat jobba som:

 • Undersköterska
 • Sjuksköterska
 • Specialistsjuksköterska
 • Socialsekreterare
 • Enhetschef
 • Kock

Hos oss arbetar allt från omsorgspersonal och kockar till socialsekreterare och experter på att främja hälsa, för att se till att vardagen flyter på. Som medarbetare hos oss bidrar du till nytta för de vi är till för – och får oändligt mycket tillbaka. Tillsammans skapar vi världens bästa stad för ett långt och värdigt liv.

Det här erbjuder vi

Som Sveriges största kommunala vård- och omsorgsaktör erbjuder vi dig förutom ett meningsfullt arbete en trygg anställning med kollektivavtal och flera förmåner.

Förmåner hos oss

 • Heltid med möjlighet till deltid
 • Rabatt på Västtrafiks årskort
 • Semesterväxling och extra semesterdagar
 • Tillägg till föräldraförsäkringen 
 • Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Läs mer om dina förmåner som anställd i Göteborgs Stad

Flexibilitet

Eftersom våra verksamheter i vård och omsorg är igång dygnet runt, alla dagar i veckan, så finns det stor flexibilitet i arbetstider och schemaläggning. Arbetstiden är främst förlagd dagtid men visst arbete sker enligt schema under kväll och helg alternativt kan du endast arbeta natt i något av våra natteam. 

I administrativa roller har du flexibel arbetstid. Detta ger dig möjlighet att påverka din arbetstid om det fungerar med hänsyn till verksamhetens behov.

Utvecklas hos oss

Du som vill har möjlighet att hitta nya vägar inom verksamheten eller specialisera dig inom ett område. Vi har en modell för vilka karriärvägar du som medarbetare kan ta hos oss. Här tar vi vara på dina drivkrafter och förmågor och hjälper dig att växa i din yrkesroll. När du utvecklas bidrar du också till att utveckla verksamheten.

Introduktioner för nya medarbetare

För dig som är ny satsar vi på introduktion så att du snabbt kommer in i jobbet med hjälp av erfarna kollegor.

Mentorsprogram för chefer

Som ny enhetschef vill vi att du ska få bästa möjliga förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb. Därför erbjuder vi ett eget mentorsprogram. Du matchas med en erfaren chef och tillsammans får ni under ett års tid möjlighet att reflektera över och fördjupa er i hur det är att vara chef.

Utvecklings- och kompetenscenter

Just nu bygger vi upp ett unikt utvecklings- och kompetenscenter för att det ständiga lärandet ska komma hela verksamheten till nytta. Vi är också en av de få aktörer i vår bransch som bedriver egen forskning i samarbete med universitet. 

Studera på arbetstid

Om du vill vidareutbilda dig så finns möjligheter att kombinera studier med arbete. Du och din chef kan tillsammans komma överens om att du får läsa kurser som är relevanta för ditt arbete, exempelvis sårvård, palliativ vård eller psykiatri. Du kan till exempel studera till undersköterska på halvtid och behålla din lön. Utbildningar som går att kombinera med jobb hos oss är: 

 • Vårdbiträde
 • Undersköterska
 • Specialistundersköterska (YH-utbildning inom psykiatri, gerontologi, geriatrik och demens eller välfärdsteknik).
 • Sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut (kurser på högskola och universitet, till exempel 7,5 hp på avancerad nivå).

Kontakt

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}