Till sidans huvudinnehåll
En sjuksköterska och en äldre man sitter bredvid varandra på en soffa. Mannen har armen på sjuksköterskans axel. Båda ler in mot kameran.

Jobba på äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Vi arbetar med hälsa, omsorg och vård för och med göteborgaren, varje dag, dygnet runt. Tillsammans är vi 10 000 medarbetare som skapar förutsättningar för ett gott åldrande och en meningsfull vardag. Vill du vara med?

Relaterad information

En leende kock står mitt i sitt kök
Jobba i Göteborgs Stad

Lediga jobb hos oss

Hos oss ska du kunna kombinera utmanande uppdrag med en meningsfull vardag på och utanför jobbet. Välkommen att söka jobb i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen!

Att jobba hos oss

Som medarbetare hos oss ger du göteborgaren vård, stöd och motivation för att leva ett självständigt och gott liv. Vi ansvarar bland annat för hjälp i hemmet, vård- och omsorgsboende och kommunal hälso- och sjukvård. Men vi erbjuder också hälsofrämjande insatser och stöd till personer som vårdar och stöttar en närstående.

Framtidens vård och omsorg

Vi göteborgare blir allt äldre. Det innebär att behovet av vård och omsorg kommer att förändras. Därför hoppas vi att du vill vara med och skapa världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg!

Därför går jag till jobbet - möt medarbetare

Att jobba i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen är både varierande och roligt. Oavsett vilken yrkesroll du känner dig hemma i kommer du omfamnas av en varm och utvecklande miljö. Vi är Göteborg. Välkommen!

Berättelser om att arbeta med vård om omsorg i Göteborgs Stad

Gruppfoto på sommarjobbarna med sin handledare på kontoret

Fyra gymnasieelever berättar om sommarjobbet på kontoret

2024-07-02

Sommaren är äntligen här! För många ungdomar betyder det att det är dags för sommarjobb – kanske det första någonsin. Möt Adam, Noha, Tasneem och Theo som fick sommarjobb på stab- och kommunikationsav…

Porträtt av ung sjuksköterska

Elin, sjuksköterska i nordost, undervisar på universitetet

2024-05-17

Elin berättar: ”Jag jobbar som distriktssköterska i hemsjukvården Nordost på Förstamajgatan där jag tar emot alla inkommande samtal till hemsjukvården. En del av min tjänst är på universitetet.” …

Två sjuksköterskor, en kvinna och en man, på två olika bilder

Sjuksköterskorna Elin och Love berättar om sitt projekt

2024-05-16

Elin och Love berättar: ”Vi skrev magisteruppsats tillsammans under specialistutbildningen vård av äldre. Den handlade om sköra äldres upplevelser av att bli inskrivna i hemsjukvården. Undersökningen …

Två sjuksköterskor utomhus. Bakom dem ser man en båthamn.

Sjuksköterskorna Maria och Anna om läkemedelsautomater

2024-05-15

Maria och Anna berättar: ”Vårt projekt handlar om att införa läkemedelsautomater hos patienter i ordinärt boende och på vård- och omsorgsboende. Patienterna får ökad självständighet och läkemedelshant…

Sjuksköterska i lila arbetskläder står vid en röd dörr med skylten

Sjuksköterskan Li berättar om projektet "Evidens på 5 min"

2024-05-14

Li berättar: "Projektet "Evidens på 5 minuter" är en journalclub för sjuksköterskorna i mitt team där en av oss kort presenterar en vetenskaplig publikation. Tanken är att ge sjuksköterskorna möjlighe…

Två sjuksköterskor, båda ler och tittar in i kameran

Forskning i fokus på Internationella sjuksköterskedagen

2024-05-13

Den Internationella sjuksköterskedagen är den 12 maj och vi uppmärksammar under hela veckan forskning som pågår inom Göteborgs Stads hälso- och sjukvård. Först ut är Veronica och Ramona.

Alvi fikar utomhus på ena bilden och på andra bilden står Alvi vid ett träd med en ballong

Alvis tredje sommar i hemtjänsten

2024-04-26

Lärdomar för livet, meningsfullhet och utvecklande. Så summerar sommarvikarien Alvi Stuhrmann sina erfarenheter. Nu ser Alvi fram emot sommarens äventyr i hemtjänsten i Torslanda.

Richard sitter i fåtölj på kontoret på första bilden. Richard står på terrassen och har på sig blåa arbetskläder på andra bilden.

Möt undersköterskan Richard som ständigt utvecklas

2024-05-03

Variation, kompetens och utveckling är viktiga pusselbitar för att kunna göra ett bra arbete och trivas. Det menar Richard Eliasson som är undersköterska inom kommunal hälso- och sjukvård.

Undersköterska står utomhus

Undersköterskan Frida behöver fler kollegor

2023-11-23

Söndag 26 november var det Internationella undersköterskedagen. Vårt Göteborg har ställt fyra frågor till undersköterskan Frida Näslund från Södra skärgårdens Vård- och omsorgsboende.

Arbetsterapeuten Maria Knutsson packar utrustning i bilen.

Maria Knutsson kan göra skillnad i livets slutskede

2023-11-22

En insats från arbetsterapeuten i livets slutskede kan göra stor skillnad för livskvalitén för omsorgstagaren. Möt Maria Knutsson som jobbar med äldreomsorgens kanske mest okända yrke.

Porträttbild på Alma och Nhung. De står mot en vit vägg och tittar in i kameran.

Nhung och Alma är snart utbildade vårdbiträden

2023-11-09

Att byta karriär är ofta en utmaning. Nhung Doan och Alma Hodzic är mitt uppe i det och ångrar sig inte. De byter bana från lokalvårdare i äldreomsorgen och studerar till vårdbiträde under arbetstid.

${loading}