Till sidans huvudinnehåll

Timvikarie inom måltid och lokalvård


Förskoleförvaltningen söker dig som vill arbeta som timvikarie inom skolkök och lokalvård. Som timvikarie i bemanningsenheten mot intern service kan du arbeta som måltidsbiträde, kock eller lokalvårdare.

Att arbeta som timvikarie 

Göteborgs Stads förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. 

Att arbeta som måltidbiträde eller kock innebär bland annat tillagning av varm och kall mat, hantering av matsvinn, servering av måltider samt hantering av specialkost.

Som lokalvårdare arbetar du med att hålla verksamhetslokalerna rena utifrån fasta arbetsrutiner och städscheman. Du får arbeta i flera olika verksamheter där du kan utvecklas och bidra till att barn och personal får god och näringsrik mat eller att lokalerna håller hög renlighet och trivsel.

Tjänsten är en timavlönad behovsanställning och är en överenskommelse om arbete under en viss tid, där lön betalas ut per arbetad timme. Det kan också uppstå möjlighet att få ett längre vikariat på en enskild förskola upp till sex månader.

Kompetens

Som kock eller måltidsbiträde hos oss kommer du dagligen ha kontakt med personal och barn i verksamheterna och möta deras behov. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad, noggrann och värdesätter en hygienisk arbetsmiljö. Du kan arbeta självständigt och är mån om att ha en bra dialog med både barn och personal på förskolan. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att hitta lösningar på de utmaningar som kan uppstå i våra kök.

Som lokalvårdare är du ansiktet utåt för vår verksamhet. Därför söker vi dig som är serviceinriktad och har ett bra kundbemötande. Hos oss arbetar du efter olika arbetsbeskrivningar och städscheman. Du har lätt för att ta instruktioner och kan arbeta självständigt. Du är noggrann i ditt arbete och tar ansvar för att det blir ordentligt utfört. Du tycker det är viktigt att skapa goda relationer till både medarbetare och barn.

Kvalifikationer och utbildning  

För att kunna jobba hos oss som kock, måltidsbiträde eller lokalvårdare krävs relevant utbildning alternativt annan utbildning eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är en förutsättning i denna roll. Du är prestigelös och har en mycket god förmåga att samarbeta med dina kollegor. Tjänsten kräver att du är flexibel och kan hoppa in med kort varsel.

Så fungerar det med arbetsschema och tider 

Som timvikarie lägger du själv in de tider du kan arbeta i vårt bokningssystem Time Care Pool och blir bokad när det finns ett behov ute i verksamheterna. Du arbetar på flera olika förskolor i det geografiska området du önskat och dina arbetstider varierar mellan 6.00–15.30, måndag till fredag. 

Utvecklingsmöjligheter 

Som timvikarie får du möjlighet att utveckla dina färdigheter i ditt yrke och skaffa dig värdefull erfarenhet inför framtiden. Du ges också möjlighet att arbeta i flera olika verksamheter och skapa kontakter för ditt framtida yrkesliv.

En timvikarie berättar

Vill du veta mer? I kortfilmen nedan kan du höra Mhabad Salh berätta om hur det är att arbeta som timvikarie inom måltid i förskola.

Kontakta timrekryteringen i förskoleförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om timrekrytering så kan du kontakta oss.

E-post

Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gamlestads Torg 5

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.004993970299916,57.727959886790366] }, "properties":{ "title":"Timrekryteringen i förskoleförvaltningen", "content":"Gamlestads Torg 5" } }]

Postadress

Box 1116
405 23 Göteborg

${loading}