Till sidans huvudinnehåll

Timvikarie i förskolan

Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn. Som timvikarie i förskolan får du ett omväxlande arbete där du ger barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag. Framför allt får du ett meningsfullt arbete där du kan utvecklas och göra skillnad för våra barn.

Att arbeta som timvikarie

Göteborgs Stads förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Som timvikarie i förskolan kan du arbeta som förskollärare, barnskötare eller förskoleassistent. I våra verksamheter arbetar du med barn i åldrarna 1–5 år.

Tjänsten är en timavlönad behovsanställning och är en överenskommelse om arbete under en viss tid, där lön betalas ut per arbetad timme. Det kan också uppstå möjlighet att få ett längre vikariat på en specifik förskola upp till sex månader.

Som vikarie i förskolan är du delaktig i barnens dagliga aktiviteter. Arbetet innebär att du stöttar pedagogerna i deras dagliga arbete. Du kommer ha nära kontakt med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Kompetens

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med barn där du förväntas vara en god förebild, stötta och vägleda barnen under deras dagar på förskolan. Som timvikarie är det viktigt att du kan ta initiativ och se var någonstans du behövs för tillfället. Vi vill att du är närvarande med barnen och visar nyfikenhet för verksamheten.

Det är viktigt att du anpassar dig till förskolans rutiner och att du har förmågan att ta instruktioner och information. Du har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider eftersom arbetet kan innebära att du bokas på en förskola med kort varsel.

Du är ansvarsfull, initiativtagande, har en god samarbetsförmåga. För att kunna kommunicera med kollegor och barn behöver du också behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Så här kan en dag på förskolan se ut

Arbetsuppgifterna i förskolan varierar från dag till dag, samtidigt som det finns rutiner som vi följer.

Nedan ser du ett exempel på hur en dag på förskolan kan se ut:  

  • På morgonen lämnar vårdnadshavarna sina barn
  • Frukost serveras
  • Aktiviteter och lek inomhus eller utomhus
  • Lunch serveras (pedagogisk lunch ingår)
  • Barnen vilar
  • Aktiviteter och lek inomhus eller utomhus (ha på dig kläder efter väder)
  • I slutet av dagen hämtar vårdnadshavarna sina barn

Andra arbetsuppgifter som förekommer är torka bord, städa undan leksaker, ta ut sopor, finnas till hjälp under måltider och i vissa fall blöjbyte.

Kvalifikationer och utbildning

För att kunna bli anställd som timvikarie i bemanningsenheten med befattningen förskollärare eller barnskötare behöver du visa upp intyg på relevant utbildning. Har du ingen pedagogisk utbildning kan du arbeta som timvikarie med befattningen förskoleassistent.

Så fungerar det med arbetsschema och tider

Som timvikarie lägger du själv in de tider du kan arbeta i vårt bokningssystem Time Care Pool och blir bokad när det finns ett behov på förskolorna. Du arbetar på flera olika förskolor i det geografiska området du önskat och dina arbetstider varierar mellan 06.00-19.00, måndag till fredag.

Utvecklingsmöjligheter

För dig som ser en framtid inom pedagogisk verksamhet kan arbetet som timvikarie ge dig en värdefull inblick i hur förskolan är uppbyggd och bedrivs. Du får möjlighet att möta barn och pedagoger ute i våra olika verksamheter runt om i staden och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande yrkesliv.

Två timvikarier berättar

Vill du veta mer? I kortfilmerna nedan berättar Isra Aljabani och Olle Jörlin om hur det är att arbeta som timvikarie på förskolor i Göteborg.

Kontakta timrekryteringen i förskoleförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om timrekrytering så kan du kontakta oss.

E-post

Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gamlestads Torg 5

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.004993970299916,57.727959886790366] }, "properties":{ "title":"Timrekryteringen i förskoleförvaltningen", "content":"Gamlestads Torg 5" } }]

Postadress

Box 1116
405 23 Göteborg

${loading}