Till sidans huvudinnehåll

Förmåner och lön


Vi vet att du gör ett bättre jobb om du mår bra, både på jobbet och på fritiden. Här har vi samlat några av de förmåner vi erbjuder dig som jobbar hos oss.

Förmåner

Balans i livet

Flexibel arbetstid

I många av Göteborgs Stads verksamheter har du flexibel arbetstid. Detta ger dig möjlighet att påverka din arbetstid om det fungerar med hänsyn till verksamhetens behov.

Förmånscyklar och cykelbidrag

Som anställd i Göteborgs Stad kan du hyra en cykel mot ett månatligt nettolöneavdrag. Du får också ett cykelbidrag på 500 kronor vid köp av cykel, cykelservice, årskort på hyrcykelsystemet Styr & Ställ och andra cykelrelaterade inköp.

Pendlingskort

Som medarbetare i Göteborgs Stad har du möjlighet att till köpa Västtrafiks årskort inom valfri del av Västra Götaland mot ett månatligt löneavdrag.

Rabatterade produkter och tjänster

Som medarbetare i Göteborgs stad får du också möjlighet att köpa produkter och tjänster inom en rad olika områden till rabatterat pris. Det gäller bland annat friskvård, nöje, hemelektronik, hem och trädgård och barnprodukter.

Semester

Du har 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar och vid 50 år är du uppe i 32 dagar, alltså drygt sex veckors semester.

Semesterväxling

De flesta anställda i Göteborgs Stad har möjlighet att, i den utsträckning arbetet tillåter, växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar.

Tillägg till föräldraförsäkringen

Om du varit sammanhängande anställd under minst 365 kalenderdagar innan du går på betald föräldraledighet får du ett tillägg som motsvarar 10 procent av inkomstbortfallet, under högst 180 kalenderdagar.

Pappa på cykel med litet barn bakpå.
Som anställd i Göteborgs Stad får du växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Foto: Lo Birgersson

Trygg anställning

Kompensation vid sjukdom

Om du skulle bli sjuk får du, efter sjuklöneperioden på 14 dagar, ett belopp som motsvarar 10 procent av lönebortfallet, dock längst till och med den 90:e kalenderdagen i sjukperioden.

Löneväxling

Medarbetare inom Göteborgs Stad kan ha möjlighet att varje månad spara en del av sin lön före skatt till tjänstepension.

Pension

Göteborgs Stad betalar kvartalsvis in pengar till ett pensionssparande åt dig som anställd. Det är en kommunal tjänstepension som regleras i avtal mellan arbetsgivaren och fackförbunden. Avtalet ger dig som medarbetare ålderspension och skydd vid dödsfall till dina anhöriga. Tjänstepensionsavtalet för medarbetare inom kommun och landsting heter AKAP-KR.

Det belopp som avsätts till din pension beräknas på din lön. Avsättningen är 6 procent på lön upp till 7,5 inkomstbasbelopp och 31,5 procent på de delar av lönen som överstiger 30 inkomstbasbelopp. Inkomstbasbeloppet för 2023 är 74 300 kronor.

Vissa medarbetare som är födda 1985 och tidigare kan omfattas av tjänstepensionsavtal KAP-KL.

Säg hej till ditt kollektivtal (information från Sveriges kommuner och regioner)

Sjukförsäkring

Medarbetare i Göteborgs Stad är försäkrade vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall genom AFA Försäkring.

Kvinna som tränar på utomhusgym i vårsolen.
Du får fler semesterdagar ju äldre du är. Vid 50 har du drygt sex veckors semester. Foto: Lo Birgersson

Din hälsa

Företagshälsovård

Göteborgs Stad har upphandlad företagshälsovård som arbetar både förebyggande och rehabiliterande för att medarbetarnas hälsa och kommunens arbetsmiljöer ska vara så bra som möjligt.

Samtalsstöd

Alla anställda i Göteborgs Stad har rätt till kostnadsfritt samtalsstöd för frågor som rör både arbetet och privatlivet.

Subventionerad friskvård

Som medarbetare i Göteborgs Stad får du rabatterat pris på en lång rad friskvårdsanläggningar. Du har också möjlighet att utnyttja ett friskvårdsbidrag som ersätter en del av kostnaderna för motion- och friskvårdsaktiviteter på fritiden.

Terminal- och bildskärmsglasögon

Medarbetare i Göteborgs Stad som arbetar mer än en timme per dag framför bildskärm har rätt till gratis synundersökning hos optiker. Om optikern konstaterar att du behöver terminalglasögon bekostar arbetsgivaren dem, om du inte redan har glasögon som fungerar för bildskärm.

Lön

Göteborg Stads lönepolitik utgår från att lönen ska vara individuell och avspegla hur du utför ditt arbete. Goda insatser ska belönas med högre lön. Lönen sätts också efter svårighetsgraden på ditt arbete. Arbetsgivaren måste även ta hänsyn till löneläget på arbetsmarknaden.

Dokumentlista

  • Lönestatistik

    Göteborg Stads lönepolitik utgår från att lönen ska vara individuell och avspegla hur du utför ditt arbete. Goda insatser ska belönas med högre lön.

Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Relaterat

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss!

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Möt medarbetare

Se filmer och läs korta intervjuer med några av våra nästan 60 000 medarbetare. Vi är Göteborg.

${loading}