Till sidans huvudinnehåll

Möt extrajobbare inom digitalisering

Civilingenjörsstudenterna Victor Cousin och Philip Lindström Rabia tog fram en chat bot baserad på AI-teknik i sitt exjobb hos Intraservice, en förvaltning som ansvarar för stadens digitala infrastruktur.
Två personer sitter framför en dator
"Vi fick ett bra kontaktnät både inom staden, Göteborg & Co och också med andra samarbetspartners som AI Sweden och Red Hat Openshift." Foto: Lo Birgersson

Vad handlade ert exjobb om?

Vi tog fram en chat bot som kan hjälpa turister i Göteborg att hitta bra restauranger och ta del av allt bra som Göteborg erbjuder. Chat boten hämtar data från Göteborg & Co och goteborg.se och med hjälp av AI går det att ställa frågor och prata med den. All data som boten hämtar är så kallad open source, vilket betyder att informationen är öppen och tillgänglig för alla.

Tanken är att chat boten och ska kunna utvecklas vidare till att hjälpa alla i Göteborg. Det är inte klart om det blir en lösning på en hemsida eller om de blir på skärmar runt om i Göteborg.

Vi valde att kalla chat boten för Chat Gbg, som anspelar på namnet Chat GPT. Lite göteborgshumor.

Vad var det bästa med att göra exjobb i Göteborgs Stad?

Vi fick en bra inblick hur det funkar i riktiga arbetslivet och alla var väldigt hjälpsamma. Eftersom vi undersökte saker som ligger långt fram i teknologin och det inte fanns några självklarheter fick vi testa mycket. Vi fick stort utrymme att vara kreativa och fick erfarenhet i att göra en helhetsprodukt som faktiskt kan lanseras och användas.

Dessutom fick vi ett bra kontaktnät både inom staden, Göteborg & Co och också andra samarbetspartners som AI Sweden och Red Hat Openshift.

Vad fick er att söka er hit?

Vi såg en annons på exjobbs-sidan som Chalmers har och såg att det här exjobbet handlade om AI och chat botar, vilket vi är intresserade av. Det var en ganska öppen annons så vi hade möjlighet att forma uppdraget på ett sätt som passade både oss och Intraservice.

Vilken utbildning har ni?

En civilingenjörsutbildning inom IT. Vi har båda en kandidatexamen inom IT och en master inom interaktionsdesign.

Vad är viktigt för er på er framtida arbetsplats?

Det är viktigt att få frihet att kunna utvecklas och göra nytta. Det måste vara en trevlig miljö där man känner sig bekväm att ställa frågor. Och självklart är det viktigt att ha kul.

Kan ni tänka er att söka er till Göteborgs Stad som framtida arbetsgivare?

Ja, det hade varit kul att fortsätta utveckla något inom AI. Att göra saker som användare faktiskt använder, inte bara ett system för ett annat system. Det skulle vara häftigt att kunna säga att ”det här har jag gjort”.


Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Innehållet kan inte hittas

Innehållet du söker gick inte att hitta. Det kan ha flyttats eller tagits bort. Det innebär att direktlänkar och webbläsarens bokmärken/favoriter inte fungerar längre. För att hitta informationen rekommenderar vi att du använder webbplatsens menyer eller sökfunktion.

I fokus

Person som ler

För studenter och ungdomar

Att göra prao eller praktik, sommarjobba eller skriva uppsats i någon av våra verksamheter kan vara en väg in till anställning hos oss. Här ser du vad Göteborgs Stad kan erbjuda dig nu, och i framtiden.

${loading}