Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor på lördag kl. 8-18

Senast uppdaterad: 18 april 2024 klockan 16:45

Nu på lördag 20 april från kl. 8 fram till ungefär kl. 18 fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete på goteborg.se. Du ser när du klickar in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel återansök om försörjningsstöd och boendeparkering.

Möt en kock


Iman Ayoub arbetar i ett skolkök, hon planerar, förbereder och serverar lunch till skolelever.
En kvinna klädd i kockkläder som ler
"Vi hjälper barnen att orka hela skoldagen." Foto: Lo Birgersson

Vad gör du på ditt jobb?

Jag jobbar i ett skolkök. Jag och mina nio kollegor lagar frukost och lunch till cirka 1000 skolbarn i åldrarna 6-16 år. En del tror att en kock i ett skolkök inte kan påverka maten särskilt mycket. Men det stämmer inte. Vi kan byta ut rätter i menyn och ändra i ingredienser och kryddning om vi vill. Jag har kurdiskt ursprung och tillsammans med mina kollegor tar vi in hela världen i barnens mat. Vi blandar kurdiska, arabiska, turkiska, afrikanska och kinesiska smaker. Vi öppnar världen för barnen.

Vad är mest givande?

Mötet med barnen och att jag får så fin kontakt med dem. När de tar om flera gånger eller när en sjuåring kommer och ber om receptet, då blir jag lycklig. Och när jag är glad blir maten ännu godare. Barnen är våra kunder och de måste bli nöjda. Hur ska de orka koncentrera sig på lektionerna om de inte tycker om maten och går hungriga? Vi hjälper dem att orka hela dagen. Därför ger jag allt när jag lagar en rätt och funderar alltid på hur den kan bli ännu godare.

Berätta om din karriär.

Jag har jobbat i Göteborgs Stad hela min karriär. På gymnasiet pluggade jag till kallskänka och sen vikarierade jag som det i fyra år. Några äldre kollegor uppmuntrade mig att avancera till kock. Göteborgs Stad betalade min vidareutbildning så en dag i veckan i ett år gick jag på Burgårdens kockutbildning. Innan utbildningen var slut fick jag fastanställning på ett äldreboende i Göteborgs Stad. Jag har lagat mat på både förskolor och äldreboenden men skolköket är absolut roligast. I ett så här stort kök går det att vara kreativ och laga den mat jag själv älskar. Nu funderar jag på att bli köksmästare och även den utbildningen skulle Göteborgs Stad låta mig gå på arbetstid. En arbetsgivare som erbjuder det är ju jättebra.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka jobb i Göteborgs Stad?

Gör det! Jag har övertalat så många kockkollegor att börja arbeta i Göteborgs Stad. Det finns så många olika sorters arbetsplatser: äldreboende, förskola eller skolor. Trygg anställning, betald vidareutbildning, lång semester. Skadar du dig på jobbet finns det försäkring. Anställningstrygghet är inte alltid självklart i kockyrket så varför skulle man inte jobba i Göteborgs Stad?

Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

I fokus

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss.

${loading}