Till sidans huvudinnehåll

Möt en IT-strateg


Vincent Sari planerar hur Göteborgs Stad ska använda sig av informationsteknik eller datateknik.
Man med skägg sitter med handen på ett tangentbord. Han ler.
"Jag gör vardagen lite bättre, både för medarbetare och för göteborgarna." Foto: Lo Birgersson

Vad gör du på ditt jobb?

Vi levererar IT-system till andra förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad. System som gör det möjligt att söka förskola, hyra en båtplats eller ansöka om hemtjänst till exempel. Jag kopplar samman olika IT-system och ser till att de funkar tillsammans. För att till exempel försörjningsstöd ska kunna betalas ut måste information om en persons inkomst skickas från ett system till e-tjänsten som beviljar ansökan. Jag analyserar och kommer på lösningar på hur informationen kan skickas på bästa sätt. Man kan säga att jag översätter systemens språk så att de kan prata med varandra utan problem. Jag tror inte göteborgaren tänker på hur mycket jobb som ligger bakom att de enkelt kan söka till exempel förskola och bidrag på goteborg.se. Och det är ju så det ska vara - det ska bara funka.

Vilken utbildning har du?

Jag gick utbildningen Systemutveckling på Högskolan Väst i Trollhättan. Där fick jag programmera, designa och utveckla webbplatser och mobilappar och lära mig koppla samman datorsystem. Efter skolan jobbade jag i olika privata bolag i några år. Men jag ville vara med och digitalisera offentlig verksamhet. Därför valde jag Göteborgs Stad som arbetsgivare.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du?

Utvecklingsmöjligheterna på mitt jobb är jättestora. Om man bara visar viljan så får man växa i sin roll här. Jag har till exempel varit intresserad av integrationsarkitektur och kollade med chefen om jag fick "känna lite" på det området. De lät mig ingå i en grupp som jobbar med just de frågorna. Det senaste halvåret har jag fått hoppa på uppdrag och träna just integrationsarkitektur. Skulle jag vilja studera för att bli ännu bättre på området går det bra på arbetstid.

När får du extra energi av ditt jobb?

Det känns väldigt kul när vi till exempel lanserat en ny e-tjänst och ser hur trafiken ökar på goteborg.se när göteborgarna använder den. Det känns kul och då känner jag mig uppskattad. Då gör jag faktiskt vardagen lite bättre, både för medarbetare i staden och för göteborgarna. Sen vi automatiserade försörjningsstödet i Göteborgs Stad kan socialsekreterarna arbeta med det som de är bäst på istället för att bevilja ansökningar. Vi arbetar tillsammans socialsekreterarna och jag. De är experterna och det gäller att jag lyckas involvera deras behov i lösningen.

Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

I fokus

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss.

${loading}