Till sidans huvudinnehåll

Möt en ekonom


Minh Brodin analyserar och utvärderar ekonomiska resultat på ett av Göteborgs Stads kommunala bolag.
Kvinna som ler med kaffekopp i handen
"Det här är första gången det verkligen känns i magen att jobbet jag gör betyder något för många." Foto: Lo Birgersson

Vad gör du på ditt jobb?

Jag jobbar med ekonomi på Göteborg & Co. Mitt ansvar är den löpande redovisningen, bokslut och årsredovisning. Jag blev jätteglad när jag hittade det här jobbet. Dels för att jag är intresserad av hållbarhet, och jag vet att Göteborgs Stad jobbar aktivt med det. Men allra mest för att jag gärna vill arbeta för staden jag bor i. Vårt uppdrag på Göteborg & Co är att få fler att besöka Göteborg. Vi ordnar massor av evenemang, gratis för alla. Det ger en bättre stad även för göteborgarna, och upplevelser som en del kanske aldrig skulle fått annars. Jag har jobbat på flera stora företag. Men det här är första gången det verkligen känns i magen. Att det jag gör betyder något för många.

Vad har du för utbildning?

Jag tog min kandidatexamen i redovisning, eller Bachelor of Accounting, i mitt hemland Vietnam. Hit till Göteborg kom jag genom ett så kallat Erasmus Mundus-stipendium. Jag pluggade på Handelshögskolan och tog en master i redovisning och finansiell styrning. Sedan dess har jag hunnit jobba som ekonom på både Volvo och Riksbyggen, innan jag började här.

När är du stolt över ditt jobb?

Till exempel när jag kunde säga ”Det här har jag varit med och gjort!” till min dotter på Kulturkalaset i höstas. Det vi gör syns i stan och folk pratar om det. Som Vetenskapsfestivalen, julstaden och Unimeet, som får internationella studenter och forskare att upptäcka Göteborg och varandra. När jag själv kom ny till Göteborg fick jag en jättefin tour runt stan och en välkomnande känsla. För mig betyder det mycket att jag kan vara med och ge andra samma sak.

Vilka egenskaper är viktigast i ditt jobb?

Förutom rätt utbildning och förmågan att analysera komplexa sammanhang, skulle jag nog säga nyfikenhet. För att snabbt kunna hantera nya program och system. Och för att verkligen förstå själva verksamheten. Då behöver man gilla att lära sig nytt. På min arbetsplats finns det utrymme att utvecklas på många sätt. Man kan rotera position. Testa en ny avdelning eller arbetsuppgift. Känna efter vad som passar en bäst helt enkelt.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka jobba i Göteborgs Stad?

Prova och se! Här finns snälla kollegor och en bra arbetsmiljö. Det är en öppen känsla och lätt att bolla frågor både Göteborg & Co och av ekonomer i andra delar av Göteborgs Stad. Det är en trygghet i ett jobb som ibland kan vara ganska komplext. Jag kan jobba hemifrån vissa dagar, men oftast vill jag till kontoret. Inte bara för att jobba, utan för att skratta, äta lunch och bara prata.


Kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

Relaterat

Våra yrkesområden

I Göteborgs Stad finns över 100 yrken och runt 1000 befattningar. Läs mer om våra yrkesområden.

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss.

${loading}