Till sidans huvudinnehåll

Vikarier till Personlig assistans i Göteborgs Stad

Arbetsbeskrivning

Söker du ett jobb där du får göra skillnad på riktigt?
Nu söker vi vikarier inom personlig assistans i hela Göteborg som kan arbeta med att ge stöd och omsorg till personer med olika former av behov och unika livssituationer.
Arbetet innebär varierande uppgifter så som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet som tvätt och matlagning. En del av arbetet är även att dokumentera assistansanvändarnas utveckling och behov. I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelshantering enligt delegation. Genom att finnas där som stöd för våra assistansanvändare bidrar du till en meningsfull vardag.

I din ansökan anger du vilket område du vill helst tillhöra. Du arbetar där assistansanvändaren är, vilket innebär att du befinner dig i assistansanvändarens hem eller på aktiviteter utanför hemmet.

Som timvikarie lägger du dig själv tillgänglig i vårt bokningssystem, när du önskar arbeta. När behov uppstår i verksamheten bokar våra bemanningsplanerare in dig på pass.
Arbetstiden är förlagd till dag och kväll, vardagar och helg enligt schema. Sovande jour och dygnspass kan även förekomma, samt vaken natt.

Som timvikarie erbjuds du:
* Flexibel arbetstid förlagd dagtid, kvällstid eller natt på vardagar och helger.
* Styra din arbetstid genom att själv lägga in din tillgänglighet och få förfrågningar därefter.
* Kombinera arbetet med studier, annan sysselsättning eller pension.
* Goda möjligheter till sommarjobb/månadsvikariat och en framtid inom staden.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fyllt 18 år och det är önskvärt om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har stödassistent- alternativt undersköterskeutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med medicintekniska hjälpmedel.

Som vikarie inom funktionsstöd sätter du individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor med olika typer av funktionsvariationer. Det är viktigt att du är lyhörd för individens behov för att kunna anpassa ditt bemötande i olika situationer. Du är stabil och trygg som person, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser vid behov. För oss är det önskvärt att du är ansvarsfull samt har ett flexibelt förhållningssätt.

För att kunna kommunicera med assistansanvändare, kollegor och föra dokumentation behöver du behärska det svenska språket vilket innebär godkända betyg i Svenska A, SAS Grund eller motsvarande.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Rekrytering sker löpande utifrån verksamheternas vikariebehov.
I samtliga rekryteringsprocesser sker minst två referenstagningar.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag. Vi har rökfri arbetstid.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-10-10
Referensnummer
C156065

Anställningsvillkor

Omfattning
Timavlönad
Antal tjänster
15
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Bemanningsenheten Centrum
Förvaltningen för funktionsstöd
E-post: bemanningsenheten.centrum@funktionsstod.goteborg.se

Fackliga företrädare

Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}