Till sidans huvudinnehåll

Lärare till Lundbyskolan anpassad grundskola

Arbetsbeskrivning

Välkommen till Lundbyskolan, en plats för gemenskap, lärande och utveckling!
Kul att just du vill bli en del av en nystartad organisation i vår nybyggda skola. Skolan ligger på Hisingen och kommer på sikt att ha plats för totalt 630 elever, 600 elever i årskurs 7-9 och 30 elever som går i anpassad grundskola. I skolbyggnaden kommer Kulturskolan ha sin verksamhet och IOFF har två stora idrottshallar. Intill skolan finns en renoverad 1950-tals aula som fortsatt ska möjliggöra för kulturevenemang och upplevelser för invånarna i stadsdelen. Lundbybadet och Rambergsrinken finns på gångavstånd vilket ger ungdomar och personal möjlighet till aktiviteter som främjar en hälsosam livsstil.

Skolans uppdrag är att främja lärandet där eleven stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Elevernas behov och intressen är utgångspunkten för all verksamhet på skolan. Vi anpassar undervisningen till eleverna och arbetar för att alla elever ska få förutsättningar att uppnå sina mål. Vi vill att eleverna ska få vara den de är, och bli den de vill vara.

Vi söker nu lärare till högstadiet för att undervisa elever som läser inriktning ämnesområden. Du som vill vara med att starta upp en ny skola och utveckla undervisningen tillsammans med övriga i arbetslaget är välkommen att söka. Du ansvarar bland annat för undervisningen, uppföljning och dokumentation av elevernas kunskaper. I uppdraget ingår även kommunikation med vårdnadshavare, föräldramöten och utvecklingssamtal. I arbetslaget deltar du i analys och utveckling av undervisningen och handleder elevassistenter. Det ingår även att hjälpa eleverna med mat och hygien.

Runt elevgruppen finns flera undervisande speciallärare, lärare, elevassistenter och lärare i fritidshem. Du kommer tillsammans med kollegor att arbeta för att utveckla verksamheten och bidra till en positiv och utvecklande lärandemiljö för alla elever. För att eleverna ska nå så långt som möjligt behöver du ha eleverna och undervisningen i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker en lärare att undervisa i anpassad grundskola. Är du dessutom utbildad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning passar din behörighet för denna tjänst. Erfarenhet är självklart meriterande men vi är också intresserad av dig som är utbildad lärare och kan tänka dig att utbilda dig till speciallärare under tiden du arbetar.

För att trivas hos oss tror vi att du behöver - Vara professionell, ansvarstagande och ha lätt för att samarbeta - Vara bra på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare - Ha ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt - Vara förtrogen med ett språkutvecklande arbetssätt - Kunna fånga och stimulera elevernas intresse och nyfikenhet så att lärandet blir lustfyllt Erfarenhet av arbete med målgruppen elever är meriterande, likaså kunskap om kompensatoriska hjälpmedel så som tecken som stöd, bildstöd, digitala verktyg men även handledning av elevassistenter. Du är väl förtrogen med styrdokumenten och du utformar långsiktiga strategier för barns lärande och ser mål och bedömning som verktyg för verksamheten. Genom att lyssna och kommunicera ser du mönster och försöker hitta hållbara lösningar.

Välkommen med din ansökan!
intervjuer kommer att ske fortlöpande innan ansökningstiden gått ut så skicka in din ansökan redan idag.

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-10-02
Referensnummer
HC155941

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde VT24 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Jessica Thompson
Rektor
Telefon: 031-367 39 42
Mobil: 072-14 13 797
Jeanette Semmingsson
Bitr. rektor, Bjurslättskolan
Telefon: 031-373654

Fackliga företrädare

Riley Wennerberg
Sveriges lärare
Telefon: 031-7015526

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}