Till sidans huvudinnehåll

Förskollärare till Engelbrektsgatans förskola

Arbetsbeskrivning

Förskollärare till Engelbrektsgatans förskola

Nu söker vi legitimerad förskollärare med engagerat och empatiskt arbetssätt, som i samverkan med övriga kollegor vill fortsätta utveckla vår förskola.
Engelbrektgatans förskola är en förskola i Centrum med närhet till kommunikation och stadens sevärdheter. Förskolan består av fyra avdelningar med barn i åldrarna från 15 år.

Som förskollärare kommer du, tillsammans med arbetslaget planera och delta i den dagliga verksamheten enligt läroplans mål och riktlinjer. Reflektion och pedagogisk dokumentation är en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete, viktig för barns lärande och det kollegiala lärandet. Tillsammans med dina kollegor på förskolan bidrar du till en positiv, meningsfull och utvecklande miljö. Som person är du engagerad, initiativtagande och prestigelös. Du samverkar och kommunicerar med barn, kollegor och vårdnadshavare med nyfikenhet och värme samt har en helhetssyn och förmåga att prioritera. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet i enighet med förskolans läroplan och verksamhetsmål. Vår förskola ska vara barnens arena och vi pedagoger medupptäckare. För oss betyder det bland annat att vi utgår från barnen när vi formar våra pedagogiska miljöer. Vårt arbete är under utveckling och fokus den närmaste framtiden kommer ligga på att utveckla projekterande arbetssätt, som en gemensam utgångspunkt.

För att trivas hos oss tror vi att du får energi av att bidra till andras lärande och är nyfiken på hur du skapar förutsättningarna som krävs för att lärande ska kunna ske. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang och har ett reflekterande arbetssätt. Du är nyfiken på andra och ser ditt eget lärande som en självklar del av utvecklingen av hela förskolan. Då vi är en utvecklingsdriven förskola tror vi att du gärna tänker nytt och söker nya vägar för att förbättra verksamheten. Du sätter upp tydliga mål för ditt eget och verksamhetens arbete och följer upp processer. Är du nyfiken eller har erfarenhet av projekterande arbetssätt kan detta vara ett arbete för dig!

Som förskollärare bidrar du till att vardagen fungerar väl och tillsammans med kollegor ansvarar du för att alla barn på förskolan får den utbildning som de har rätt till. Vidare ansvarar du för att det pedagogiska arbetet utgår ifrån barns inflytande och delaktighet samt att de beslut som fattas utgår från barnens bästa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, har du erfarenhet av projekterande arbetssätt är det meriterande vem vi välkomnar även dig som nyutexaminerad att söka. Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss. För rollen förutsätter vi att du har goda kunskaper i det svenska språket både muntligt och skriftligt.

Som person är du engagerad, initiativtagande och serviceinriktad. För att trivas hos oss tror vi att du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningarna som krävs för att lärande ska kunna ske. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang och du samarbetar gärna med andra för att bidra till verksamheten. Då vi är en utvecklingsdriven förskola tror vi att du gärna tänker nytt och söker nya vägar för att förbättra verksamheten. Du sätter upp tydliga mål för ditt eget och verksamhetens arbete och följer upp resultatet.

Välkommen in med din ansökan!

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Förskoleförvaltningen

Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/f%C3%B6rskolef%C3%B6rvaltningen-g%C3%B6teborgs-stad

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-10-02
Referensnummer
CC155938

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2023-12-04. Eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Sejda Donlagic
Rektor
Mobil: 0705136658

Fackliga företrädare

Helena Lückner
Sveriges Lärare
E-post: helena.luckner@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}