Till sidans huvudinnehåll

Socialsekreterare Försörjningsstöd

Arbetsbeskrivning

Är det du som vill göra verklig skillnad i människors liv? Tag chansen och bli en del av vårt team på Arbetsmarknadsgruppen i Sydväst!

Ditt uppdrag som socialsekreterare är att stödja och vägleda våra klienter i åldersgruppen 30-65 år mot självförsörjning, en roll som ger dig en meningsfull och givande arbetsdag. Du kommer att vara en viktig del i klienternas resa mot självförsörjning. Genom att arbeta tätt tillsammans med klienterna i varje fas av deras utveckling, ser du till att de får de verktyg och den support de behöver för att lyckas. Vägen till självförsörjning ser olika ut och uppdraget är att arbeta med klienten i den fas den befinner sig. Det kan vara SFI-studier, delta i Arbetsförmedlingens aktiviteter, Kompetenscentrum, vara del i projekt inom VAMOS eller ha kontakt med FINSAM. Andra klienter är i början av sin planering och då kan din uppgift vara att initiera olika former av samverkan. Genom vårt system GÖREL kommer du få stöd i att hantera försörjningsstödet på ett effektivt och rättssäkert sätt.

På vår arbetsplats får du inte bara en erfaren arbetsgrupp som stöttar dig i ditt arbete, utan du har även tillgång till regelbunden metodhandledning och utbildning under ledning av våra kvalificerade 1:e socialsekreterare. Vi är ett team som strävar efter att vara innovativa och framåtriktade, och vi ger våra medarbetare möjlighet att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Vår arbetsplats präglas av en stark samarbetskultur där vi hjälps åt och där varje medarbetare får bidra till våra gemensamma utvecklingsområden. Vi är stolta över vårt goda resultat i medarbetarenkäten, vilket i praktiken bland annat visas i den goda atmosfären och det stödjande arbetsklimatet som vi har skapat tillsammans.

Genom att vara en del av Sydväst får du också fördelen av att vara placerad i samma lokaler som Vuxenenheten, Mottagningsenheten och Arbetsmarknadsenheten där närheten underlättar samverkan och gör att du kan dra nytta av en bred kompetensbas för att ge våra klienter bästa möjliga stöd och service. Vi arbetar nära Frölunda Torg, med många olika lunchalternativ och god tillgång till kommunala kommunikationer.

Här får du möjlighet att vara en nyckelspelare i att bidra i människors liv mot ökad självständighet och självförsörjning. Om du är en engagerad socialsekreterare som vill göra verklig skillnad och hjälpa människor mot en ljusare framtid, är vi övertygade om att du kommer att trivas hos oss!

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad socionom eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal som skrift då arbetet innefattar myndighetsdokumentation och kontakt med klienter.

Har du erfarenhet av arbete med försörjningsstöd är det bra, med du kan också ha andra meriterande kunskaper som arbete hos våra samverkanspartners t.ex. Arbetsförmedling, Försäkringskassa eller som utförare i socialtjänsten.

Du är en person som visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du har förmåga att överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Övrig information

Intervjuer kommer ske löpande.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Socialförvaltningen Sydväst

Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-10-03
Referensnummer
C155547

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Henrietta Nyberg
Enhetschef
Mobil: 031 – 366 40 23
E-post: henrietta.nyberg@socialsydvast.goteborg.se
Carina Andersson
1:e socialsekreterare
Telefon: 031-366 20 84

Fackliga företrädare

Anette Eriksson
Akademikerförbundet SSR
Mobil: 0790-985989
E-post: anette.eriksson@socialsydvast.goteborg.se
Hubert Larsson
Vision
Telefon: 031-367 93 03
E-post: hubert.larsson@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}