Till sidans huvudinnehåll

Socialsekreterare äldre inom planeringsteam

Arbetsbeskrivning

Till avdelning Myndighet söker vi nu medarbetare som vill utveckla myndighetsutövningen med fokus på utskrivningsprocessen från slutenvården.

Planeringsorganisationen består av två enheter med totalt 40 medarbetare. Enheterna arbetar mot två stadsområden vardera och organisationen följer nuvarande indelning i verksamhetsområden. Det vill säga Centrum Nordost och Hisingen - Sydväst. Varje enhet har en enhetschef och en förste socialsekreterare. Centrum - Nordost har totalt 17 socialsekreterare och Hisingen-Sydväst har 21 socialsekreterare. Uppdraget för planeringsorganisationen är att skapa ett tydligare arbetssätt och bli en naturlig stark part i samverkan med slutenvård och primärvård. Målet är att den enskildes väg genom planeringsprocessen skall bli så effektiv som möjligt och där den enskildes bästa alltid sätts i fokus.

Framtiden kräver andra arbetssätt och här kommer planeringsorganisationen behöva representeras i gemensamma forum och lyfta de frågor där vår yrkeskompetens har mycket att bidra med så att den omsorg som måste komplettera vården blir synlig. Tillsammans i planeringsorganisationen utvecklar vi arbetet i samklang med de riktlinjer och avtal som finns för området.

Planeringsteamets uppdrag i huvudsak:
• Huvuduppdraget är, i enlighet med SOL, att utreda behovet av stöd i samband med utskrivning från sjukhus samt planera för trygg återgång
till hemmet.
• Samverka med region, primärvård och kommunal primärvård i samband med in- och utskrivningar utifrån den enskildes behov.
• Följa upp på korttid. Planeringsteamet följer upp korttidsbeslut till dess personen lämnar korttiden, alternativt blir beviljad särskilt boende.
• Aktivt samarbete med andra professioner för att uppnå en trygg hemgång.

Kvalifikationer

Ansökan avser dig som har socionomexamen eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

För att bli framgångsrik i arbetet krävs att du är stabil och trygg i dig själv, bidrar till ett gott samarbetsklimat samt är empatisk och tydlig i mötet med brukare. Du behöver ha ett gott omdöme och förmågan att driva ditt arbete strukturerat och självständigt. Du arbetar effektivt genom hela utskrivningsprocessen, kan balansera olika krav, behåller lugnet i svåra situationer och kan ta välgrundade beslut under tidspress. Viktigt att du är bra på att samarbeta med andra professioner.

Meriterande är att du är insatt i rutinen för in- och utskrivningsprocessen från sluten hälso- och sjukvård samt att du har kunskap om IT tjänsterna SAMSA och Treserva.

I stället för personligt brev kommer du att svara på frågor om din kompetens och erfarenhet kopplat till tjänsten. Detta för en mer inkluderande och rättvis rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen

Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10 000 kollegor vill vara med och göra det möjligt – i både handling och bemötande.  

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss. Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord! 

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-10-02
Referensnummer
C155839

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
4
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Albin Södergren
Enhetschef
Telefon: 031-365 64 31
E-post: albin.sodergren@aldrevardomsorg.goteborg.se
Vanja Bragin
Enhetschef
Telefon: 031-3668319
E-post: vanja.bragin@aldrevardomsorg.goteborg.se

Fackliga företrädare

Johanna Häussler Sand
Huvudskyddsombud Vision
Telefon: 031-3651642
E-post: aldrevardomsorg.goteborg@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}