Till sidans huvudinnehåll

Elevassistent till Lärlingsutbildning och Hantverksprogrammet och på Burgården

Arbetsbeskrivning

Välkommen till Burgårdens gymnasium!
På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet.
Vi är en mångkulturell skola med 1250 elever från alla stadsdelar och kranskommuner. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare.
På Burgården blir yrkesdrömmar till verklighet!
Hos oss får du möjlighet att växa i ditt yrke och vara en viktig del av vår utvecklingsresa för att bi en ännu bättre skola. Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar.

I tjänsten som elevassistent arbetar du med en enskild elev där du stöttar eleven i dess skolarbetet och förflyttningar under skoldagen. Detta innebär att du följer eleven under elevens skoldag, är med på lektioner och under raster/skollunchen. Du finns till hands för att underlätta i övergångarna mellan olika lektioner och att navigera rätt i skolans lokaler. Du stöttar eleven genom att tydliggöra och tolka uppgifter så att eleven kan genomföra dem men du kan också finnas till hands för andra elever då din elevs arbete flyter på. Eleven läser på ett gymnasieprogram där det ingår både teoretiska och praktiska moment. Du har ett nära samarbete med specialpedagog och elevens undervisande lärare för att tillsammans ge eleven de bästa förutsättningarna att utvecklas samt lyckas med sina studier. Du kommer ingå i välfungerande arbetslag där eleven tillhör. Uppdraget kan komma att förändras under tiden utifrån elevens behov och utveckling.

Kvalifikationer

Vi ser med fördel att du har erfarenhet av arbete som elevassistent på gymnasiet och erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsvariationer är meriterande.
Du har erfarenhet av, och en god förmåga att samverka med lärare, elevhälsoteam samt hemmet för elevens bästa.
Du ska vara tydlig och strukturerad. Du behöver ha en god social kompetens och vara flexibel. Som elevassistent har du mycket tålamod och förståelse för alla individers olika förutsättningar. Du är duktig på att hitta individanpassade lösningar för att eleven ska nå sina mål.
För att arbeta med ungdomar är det viktigt att du är en förebild och gränssättande vuxen.
Som medarbetare är du flexibel och självgående, men trivs också med att arbeta i team med övriga kollegor. Du brinner för att hjälpa elever att strukturera sitt arbete och utveckla sin potential. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information

Tjänsten som utlyses är en tidsbegränsad anställning med chans till förlängning. Omfattningen är 50-70%.

Läsåret 23/24 kommer Burgårdens gymnasium att erbjuda följande utbildningar:
• Barn-och fritidsprogrammet
• Hantverksprogrammet
• Naturbruksprogrammet
• Naturvetenskapsprogrammet
• Samhällsvetenskapsprogrammet
• Vård- och omsorgsprogrammet
• AST enheten för elever med diagnos inom autismspektrum: Introduktionsprogram, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet
• Lärlingsutbildning på alla våra yrkesprogram
• Introduktionsprogram: Individuellt alternativ, Yrkesintroduktion

Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Om Utbildningsförvaltningen

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-10-03
Referensnummer
C156047

Anställningsvillkor

Omfattning
Deltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
2023-10-04. eller så snart som möjligt efter överenskommelse. Arbetet med urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Tidsbegränsat till
2023-12-22

Kontaktpersoner

Carina Larsson
Rektor
E-post: carina.larsson@educ.goteborg.se

Fackliga företrädare

Suzzi Hasselholm
Kommunal
Mobil: 070-6039401

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}