Till sidans huvudinnehåll

Lärare i fritidshem till Talldungeskolan F-3

Arbetsbeskrivning

Talldungeskolan ligger i Kortedala och har drygt 260 elever i förskoleklass till årskurs 3. Skolan ligger på en höjd nära naturområdet söder om Lärjeåns dalgång och består av en cirkelformad byggnad med skolgård och lekytor i mitten samt en stor fotbollsplan nedanför. Vi har ett fritidshem med fyra avdelningar: Vildrosen, Myran, Kotten och Nyckelpigan. Vi fokuserar mycket på språkutveckling och kommunikation eftersom vi vet att det är den viktigaste grunden för kunskapsutveckling i alla ämnen. Vi utvecklar även arbetet med bildstöd och tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK). I vår verksamhet möts alla barn utifrån deras unika behov och vi varierar undervisningen och lärmiljön både inom och utomhus. Detta genom att även använda skogen runt skolan och vårt uteklassrum.

Vi söker nu två lärare i fritidshem för vikariat. En tjänst pågår hela läsåret och den andra tjänsten fram till jul.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag där du i fritidshemmets verksamhet arbetar med syfte och mål att alla elever ska få en meningsfull, stimulerande och utmanande verksamhet med utgångspunkt ur Läroplan samt Skolverkets allmänna råd för fritidshem. I uppdraget ingår att samarbeta med våra lärare och fritidsledare. Här får du goda förutsättningar för att planera, samverkan med kollegor samt mötesform för kollegialt lärande. Ditt huvuduppdrag är undervisning i fritidshemmet men du kommer även att ha något uppdrag under förmiddagen utifrån din ämneskompetens och verksamhetens behov. Vi har under de senaste två åren satsat på rastverksamheten där lärare i fritidshem haft ansvar för planering och utförande.

För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare i fritidshem. Erfarenhet inom yrket är meriterande.

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Om denna tjänst motsvarar din erfarenhet samt dina önskemål, tveka då inte med att söka redan idag. Vi ser fram emot att höra mer om dig och dina tankar!

Välkommen med din ansökan!

Tjänsterna tillsätts under förbehåll att de inte tas i anspråk av interna skäl.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-26
Referensnummer
NC185888

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde HT24

Kontaktpersoner

Marie Olander
Bitr. Rektor
Telefon: 031-3653255

Fackliga företrädare

Joachim Varga
Sveriges Lärare
Telefon: 031-7015538
E-post: joachim.varga@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}