Till sidans huvudinnehåll

Sommarvikarier till boendestöd

Arbetsbeskrivning

Vi i Förvaltningen för Funktionsstöd söker nu boendestödjare för sommarvikariat i stadsområdet Hisingen. Du kan komma att erbjudas tjänster även i andra verksamhetsområden.

Som boendestödjare arbetar du med att bidra till andra personers självständighet i sin vardag. Det kan ske i den enskilde brukares hem, i sociala sammanhang, myndighetskontakter samt i arbetsliv eller annan sysselsättning. Det finns olika anledningar till att de människor du kommer arbeta med har valt att söka stöd i form boendestöd. Det kan bero på att personen har någon form av funktionsnedsättning som exempelvis neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, personer med psykisk ohälsa, förvärvade hjärnskador, missbruksproblematik och/eller samsjuklighet. Det finns även andra livssituationer som gör att personer kan behöva stödinsatser under en längre eller kortare period.

Som boendestödjare arbetar du i den enskildes hem med utgångspunkt utifrån varje klients individuella genomförandeplan där delaktighet och utveckling är i fokus. Arbetet är så väl pedagogiskt stödjande, motiverande som praktiskt utifrån vad brukaren har för behov och aktuellt mående. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att individen får de insatser som hen har rätt till inom olika livsområden. Insatser kan innefatta stöd vid sociala eller fysiska aktiviteter, stöd med struktur i vardagen, stöd i myndighetskontakter samt stöd vid vardagssysslor som inköp och städ. Det kan också vara aktiviteter utanför hemmet i form av att bryta isolering eller stöd i att komma ut i en meningsfull sysselsättning.

Semesterperioden pågår mellan juni och augusti (v.25 - v.33). Vi kommer att prioritera kandidater som kan arbeta hela eller större delen av semesterperioden. Arbetstiden är främst förlagd till dagtid vardag, men även vissa kvällar eller helger enligt schema.

Kvalifikationer

Du som söker har fyllt 18 år och det är önskvärt om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har utbildning eller pågående utbildning till exempelvis stödassistent, socionom, psykolog, beteendevetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som vikarie inom funktionsstöd sätter du individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor med olika typer av funktionsvariationer. Det är viktigt att du är lyhörd för individens behov för att kunna anpassa ditt bemötande i olika situationer. Du är stabil och trygg som person, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser vid behov. För oss är det önskvärt att du är ansvarsfull samt har ett flexibelt förhållningssätt.

För att kunna kommunicera med brukare, kollegor och föra dokumentation behöver du behärska det svenska språket vilket innebär godkända betyg i Svenska A, SAS Grund eller motsvarande.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Rekrytering sker löpande utifrån verksamheternas behov. Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.
I samtliga rekryteringsprocesser sker minst två referenstagningar.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3).

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
* Introduktion vid nyanställning
* Kompetensutveckling
* Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-17
Referensnummer
C186195

Anställningsvillkor

Omfattning
Timavlönad
Antal tjänster
20
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde
Sommarvikariat

Kontaktpersoner

Bemanningsenheten Hisingen
E-post: bemanningsenheten.hisingen@funktionsstod.goteborg.se

Fackliga företrädare

Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}