Till sidans huvudinnehåll

SSPF Koordinator Socialförvaltningen Sydväst

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en del av det utvecklingsarbete som pågår i vårt område gällande målgruppen barn och unga i risk för kriminalitet?
Socialförvaltningen Sydväst och Resursverksamheten förstärker nu det förebyggande och främjande arbetet med inriktning på barn och unga i riskzon för normbrytande beteende och kriminalitet. Befintlig SSPF (samverkan skola, socialtjänst, fritid och polis för målgruppen 12-18 samt familj i de yngre åldrarna 6-12). Syftet med SSPF är att öka tidiga upptäckter samt aktivera insatser för barn i åldern 6-12 där det finns oro kring normbrytande beteende samt förhindra att unga hamnar i kriminalitet eller missbruk för målgruppen 12-18 år.

Vi söker därför en ny SSPF koordinator.

Som koordinator för SSPF kommer du, tillsammans med befintliga SSPF koordinatorer och metodhandledare, att driva utvecklingsarbetet i stadsområdet kring SSPF. Det innebär att du behöver ha kunskaper om för tjänsten relevanta metoder, kunna göra kartläggningar och genomföra utvärderingar. Du driver samverkan mellan professionerna som ingår i samverkansformen. Ditt uppdrag blir att kalla och hålla i möten med första linjens chefer samt med personal inom olika verksamheter som träffar ungdomar både i skolan och på ungdomarnas fritid.

Som SSPF koordinator kommer du att vara spindeln i nätet när det gäller barn och unga i riskzon och ha ansvar för att inhämta samtycken och att se till att åtagandeplaner kring ett barn eller en ungdom initieras och följs upp genom nätverksmöten. Inom ramen för uppdraget ingår i förekommande fall också stödjande samtal med vårdnadshavare under en kortare tid. I uppdraget ingår också att tillsammans med andra intressenter delta vid föräldramöten för att informera om vilket stöd socialtjänsten kan erbjuda vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Ett krav är att du har erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga i riskzon för normbrytande beteende och kriminalitet. Du bör kunna driva processer och självständigt kunna följa upp dessa. Tjänsten kräver hög grad av flexibilitet och stresstålighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens barn- och ungdomsenhet.
Arbetet som koordinator för SSPF innebär att du har kunskap och förståelse för andra verksamheter och myndigheters uppdrag. Du kan arbeta självständigt och i grupp, tjänsten kräver en hög grad av samverkan med olika professioner och samverkanspartners inom staden. Du bör ha god kommunikationsförmåga, vara analytisk och ha stor kännedom om vilka insatser som finns för målgruppen.

Intervjuer kommer ske löpande, varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Om Socialförvaltningen Sydväst

Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-08-18
Referensnummer
C201727

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Ulrika Ivarsson
Enhetschef
Telefon: 031-366 42 10
E-post: ulrika.ivarsson@socialsydvast.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anette Eriksson
Akademikerförbundet SSR
Mobil: 0790-985989
E-post: anette.eriksson@socialsydvast.goteborg.se
Hubert Larsson
Vision
Telefon: 031-367 93 03
E-post: hubert.larsson@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}