Till sidans huvudinnehåll

Socialsekreterare Försörjningsstöd FUT-uppdrag

Arbetsbeskrivning

Försörjningsstödsenheterna i Nordost består av nio enheter. Enheterna har sina fysiska arbetsplatser på Förstamajgatan i Kortedala och på Hjällbo Lillgata i Angered. Placeringen av denna tjänst kommer i dagsläget att vara på Försörjningsstödsenhet 5 på Förstamajgatan i Kortedala, men FUT-handläggarna arbetar gentemot alla enheterna på försörjningsstöd. Målet och syftet med försörjningsstöd är att arbeta för att våra brukare så snabbt som möjligt ska bli självförsörjande och därigenom få möjlighet att leva självständiga liv.

Socialförvaltning Nordost har en arbetsgrupp som jobbar med FUT-handläggning (felaktiga utbetalningar). Arbetsgruppen består av totalt tre heltidstjänster där man tillsammans med 1:e socialsekreterare utreder misstänkta felaktiga utbetalningar inom försörjningsstödet. Man kommer därmed i denna tjänst inte jobba med självförsörjningsuppdraget - utan kommer jobba riktat mot att utreda misstänkta felaktiga utbetalningar. Inom uppdraget ingår det tre övergripande delar; att upptäcka, förebygga och utreda eventuella felaktiga utbetalningar.

I arbetet ingår arbetsuppgifter som: ta emot och förhandsbedöma anmälningar/impulser, utredningsarbete och dokumentation, besök med klienter, samverkan med andra myndigheter, fortlöpande kontakt och samverkan med ordinarie handläggare på försörjningsstödet, hålla i samrådsmöten kring felaktiga utbetalningar, arbeta med återkrav och frivilliga inbetalningar samt polisanmälningar om misstänkt bidragsbrott.

Vi är en liten arbetsgrupp med högt i tak som är prestigelösa och har kul ihop trots att vi jobbar med tunga frågor. För oss är det viktigt att värna om välfärden samtidigt som vi är måna om de personer vi möter i arbetet. Då arbetsgruppen är nystartad lär vi oss tillsammans och av varandra. Du får även vara med och skapa ett nätverk med andra aktörer och samverkansparter inom FUT-området.

Du kommer att arbeta självständigt med dina ärenden, men är aldrig ensam i utredningen eller i beslutsfattandet. Hos oss finns goda möjligheter att själv påverka dina arbetstider då vi har flexavtal samt att det finns möjlighet att arbeta hemifrån. Processhandledning sker månadsvis tillsammans med FUT-handläggare i alla fyra socialförvaltningarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du behöver ha erfarenhet av arbete med myndighetsutövning. Det är meriterande om du har arbetat med eller arbetar med försörjningsstöd idag.

Vi letar efter dig som är analytisk och noggrann, det är av stor vikt att kunna identifiera och analysera kärnan i det material/den information som inkommer. Du har fokus på detaljer och är mån om att arbetet blir utfört korrekt och grundligt. Du tar ett stort ansvar för dina och gemensamma arbetsuppgifter, samt är driven och motiverad att slutföra dina arbetsuppgifter inom deadline. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress samt behåller lugnet i svåra situationer. Sist men inte minst så har du ett gott bemötande gentemot kollegor och invånare, du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll.

För oss är det viktigt med personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev. Har du skyddade personuppgifter skall du INTE ansöka via systemet utan kontakta rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Stadsområdet har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsområdets struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Nordost ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Om Socialförvaltningen Nordost

Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en levande förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-29
Referensnummer
C175962

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Elisabeth Vähäkuopus Paulin
Enhetschef
Telefon: 031-365 89 75
E-post: elisabeth.vahakuopus.paulin@socialnordost.goteborg.se

Fackliga företrädare

Mikael Johansson
Vision
Telefon: 031-365 30 70
Kristofer Astemo
Akademikerförbundet SSR/SACO
Telefon: 031-368 57 51

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}