Till sidans huvudinnehåll

HR-specialist

Arbetsbeskrivning

Som HR-specialist är du våra chefers konsultativa stöd i alla dagliga HR-relaterade frågor. Du kommer att arbeta brett inom områden med arbetsrätt, rehabilitering, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, hälsa och lönebildning. Du är ingår i ett HR-team och rapporterar till HR-chef.

För oss är det viktigt att du har kunskap och erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och rehabilitering. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra HR-processer och verktyg, där du är med och bidrar.

Att hålla i föreläsningar/utbildningar på arbetsplatsträffar och för våra chefer kommer att ingå i din roll, därför är viktigt att du har en tydlig god kommunikativ förmåga och är bekväm med att tala inför en större grupp. Ingen dag är den andra lik, vilket innebär att du måste trivas med att ta eget ansvar, driva dina processer och anpassa dig efter omständigheterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en personalvetarexamen eller likvärdig utbildning. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat brett HR-arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av Göteborgs Stads HR-processer och kunskap om Personec lönesystem.

Som person är du trygg och har ett professionellt och coachande förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlighet och kommer att värdesätta ditt engagemang och driv och viljan att göra skillnad.
Du har fokus på att hitta lösningar och arbetar för att skapa och bibehålla goda relationer med chefer, fackliga företrädare och andra professioner inom bolaget.
Du kan självständigt planera och utföra dina uppgifter samt är trygg i din yrkesroll. Du är van att driva utvecklings- och förändringsprocesser och är nyfiken på nya arbetssätt och metoder.

Som person är du förtroendeingivande och har förmåga att se till helheten där du tydligt och pedagogiskt kan förklara komplexa sammanhang inom HR-området. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att anpassa kommunikationen utifrån målgrupp.

Vi ser också att du är prestigelös, tycker om samarbete och trivs i en stödjande roll. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. I rollen driver du och leder processer på egen hand, det är därför viktigt att du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av gott arbetsklimat, engagemang och hög servicenivå. Är du intresserad av att komma till oss och bidra till en professionell och rolig arbetsplats?

Övrig information

Vi planerar starta intervjuer under vecka 17. Urval sker löpande så anmäl ditt intresse snarast.

Inom Göteborgs Stads Leasing bedriver vi samhällsviktig verksamhet. Som tillsvidareanställd kommer du därför att bli krigsplacerad inom ramen för Göteborgs Stads Leasings roll i det civila försvaret.

Om Göteborgs Stads Leasing AB

Göteborgs Stads Leasing AB (GSL) är ett leasingbolag ägt av Göteborgs Stad. Vårt fokus är att erbjuda attraktiva och gröna leasinglösningar för fordon, maskiner, mikromobilitet samt övrig lös egendom och att ge god service till stadens förvaltningar och bolag. Vi hanterar också en stor del av stadens post-, paket- och matleveranser genom vår transportverksamhet.

Vi driver arbetet kring flera viktiga mål i Göteborgs Stads miljö- och klimatprogram såsom en fossilfri fordonsflotta 2023, fossilfri maskinpark 2025/2030 och ansvar för strategin Cirkulär ekonomi. Vi arbetar för att bidra till en hållbar stad genom att minska stadens kostnader och påverka stadens verksamheter till att göra gröna val. Vi arbetar för måluppfyllnad inom flera av områden i stadens ambitiösa elektrifieringsplan och deltar i olika innovationsprojekt inom vårt ansvarsområde. Vi är en attraktiv arbetsplats bestående av totalt fem enheter med cirka 100 medarbetare och vi omsätter totalt 800 mkr.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-17
Referensnummer
C186226

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Anna Burström
HR-chef
Telefon: +46 73 596 45 73
E-post: anna.burstrom@gsl.goteborg.se

Fackliga företrädare

Arne Möller
Vision
Telefon: 031-368 49 76

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}