Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Enhetschef till Internservice vid Stadsbiblioteket

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla serviceverksamheten inom avdelning Bibliotek och Kulturhus vid Kulturförvaltningen i Göteborg stad? Vi söker nu enhetschef med stort engagemang för fastighetsfrågor, logistik och service och som vill vara en del av vår avdelnings utveckling.

Enheten Internservice ansvarar för driftsfrågor kopplat till våra bibliotek och kulturhus runt om i staden. I grunduppdraget ingår att skapa och säkerställa hållbara, funktionella och trygga miljöer för både personal och besökare. Vidare ansvarar enheten för att skapa förutsättningar för att avdelningens verksamheter ska kunna arbeta med sitt kärnuppdrag genom att bland annat sköta löpande underhåll av lokaler, lokalvård, transporter av biblioteksmedia samt vara ett stöd i praktiskt genomförande av Stadsbibliotekets programverksamhet. På enheten arbetar ca 15 medarbetare inom befattningarna vaktmästare, tekniker, lokalvårdare och städsamordnare.

Uppdraget som enhetschef innebär att du har ett helhetsansvar gällande måluppfyllelse och kvalitet samt för att driva och utveckla servicearbetet inom avdelningen. Utgångspunkten är att arbeta med ett helhetsperspektiv för skapa en effektiv serviceorganisation med kvalitet för dem vi är till för. Avdelningen befinner sig i en utvecklings- och förändringsfas som ställer krav på dig som chef att kunna leda i förändring och var lyhörd för verksamhetens behov. Du stödjer avdelningens uppdrag och arbetar tillsammans med övriga chefer för att utveckla verksamhet, organisation, kultur och arbetssätt. Dina närmaste kollegor blir övriga enhetschefer i ledningsgruppen vid Stadsbiblioteket. Utöver det samverkar du i din roll tätt med avdelningens stödenheter och ingår i forum för fastighet- och säkerhetsfrågor. För dina medarbetare skapar du delaktighet och förståelse för enhetens uppdrag, arbetssätt, beslut och plats i ett större sammanhang

Som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ha ett centralt stöd av avdelningens och förvaltningens stödenheter inom ekonomi, kommunikation, administration och fastighet, utveckling och ledningsstöd samt HR.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen eller yrkeshögskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, alternativt yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som chef för likvärdiga arbetsuppgifter samt att din chefserfarenhet har inkluderat budget, personal- och verksamhetsansvar samt systematiskt arbetsmiljöarbete.

Som enhetschef arbetar du för att främja medarbetarnas engagemang och delaktighet inom arbetsgruppen. Din ekonomiska medvetenhet är central i att planera och genomföra verksamheten på ett effektivt sätt. Du tar modiga och välgrundade beslut och kan tydligt motivera dem för verksamheten. Dessutom är din förmåga att tänka långsiktigt och förstå det övergripande uppdraget avgörande. Med ett brett perspektiv på arbetsrelaterade frågor och en helhetssyn kan du förena operativa planer med verksamhetens strategiska mål. Vidare har du förmågan att skapa en god dialog och fungerande relationer både internt och externt. Din analytiska förmåga gör att du kan identifiera och lösa problem på ett effektivt sätt, vilket är en nyckelkompetens för att driva enheten framåt.

Övrig information

Planerade intervjudagar är: 11 juni och 12 juni. 25 juni (heldag) kommer det vara chefstest på den kandidat som går vidare i rekryteringsprocessen.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-05-29
Referensnummer
C193370

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-10-01. 2024-10-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Anna Petrén-Kihlström
Verksamhetschef
Telefon: 031-368 32 29
E-post: anna.petren-kihlstrom@kultur.goteborg.se

Fackliga företrädare

Ing-Marie Kidstedt Stenman
Vision
Mobil: 031-368 33 29
E-post: ing-marie.olander@kultur.goteborg.se
Reynolds Towns
Sacorådet
E-post: reynolds.towns@kultur.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}