Till sidans huvudinnehåll

Ekonom med redovisningsansvar

Arbetsbeskrivning

Är det du som gillar siffror och människor? Kliar det i fingrarna när vi nämner en digitaliseringsresa och moderniseringsprojekt? Då är det dig vi söker som ekonom med ansvar över redovisning till Kretslopp och vatten!

Ekonomiavdelningen stödjer förvaltningens kärnverksamheter i ekonomifrågor samtidigt som vi leder, samordnar och utvecklar våra ekonomiprocesser. Som ekonom kommer du i grund och botten arbeta med traditionellt ekonomiarbete, såsom löpande redovisning, bokslut, utredningsuppdrag och i viss mån även utföra budget och prognosarbete. Samtidigt står vår avdelning inför en rolig utmaning där vi behöver både anpassa och förändra våra arbetssätt för att möta framtidens krav inom digitalisering och automation. Därför behöver vi dig som, i samarbete med både medarbetare och chef, vill driva avdelningens förändringsprojekt. I närtid har vi bland annat planer på att:

• Genomföra översyn av vår ekonomimodell
• Införa BI-stöd till verksamheten
• Se över olika typer av systemstöd för att rusta upp vår effektivitet och automatisera det som går.

Idag är vi 9 personer i teamet med olika bakgrund och kompetenser. Vi jobbar tätt med varandra då vårt interna samarbete är viktigt för att lösa vårt gemensamma uppdrag. I teamet finns både controllers och redovisningsekonomer vilket innebär att du får gott om stöd och möjlighet till kompetensutbyte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan ekonomisk utbildning och kvalificerad yrkeserfarenhet som kan bedömas likvärdig,
• Flerårig dokumenterad erfarenhet från redovisning.
• Erfarenhet från att upprätta månads-, delårsbokslut och årsbokslut och har goda kunskaper i momsfrågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig förvaltning. Vi ser det också som meriterande om du har jobbat i systemen Agresso, IFS, Proceedo och Nekksus/Hypergene.

Vi söker dig som är snabb och produktiv i ditt sätt att arbeta, samtidigt som du tar dina uppgifter på allvar och är mån om ett korrekt resultat. Med tanke på den digitaliseringsutveckling vi står inför behöver vi dig som vågar ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt, oavsett om du arbetar i grupp eller självständigt. Vi arbetar med en mängd olika uppgifter av varierande komplexitet vilket ställer krav på din förmåga att se samband och dra logiska slutsatser även vid begränsad information. Eftersom tjänsten är av administrativ karaktär är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal som i skrift.

Övrig information

Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-17
Referensnummer
C186153

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Snarast möjligt enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Christer Bergman
Ekonomichef
E-post: christer.bergman@kretsloppochvatten.goteborg.se

Fackliga företrädare

Sandy Westergren
Kommunal
Telefon: 031 - 368 72 60
E-post: sandy.westergren@kretsloppochvatten.goteborg.se
Sara Håkansson
Sacorådet
Telefon: 031- 368 70 14
E-post: sara.hakansson@kretsloppochvatten.goteborg.se
Sandra Alm
Vision
Telefon: 031-368 72 49
E-post: sandra.alm@kretsloppochvatten.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}