Till sidans huvudinnehåll

Kock i grundskoleförvaltningen, Hisingen, Ryaskolan F-6

Arbetsbeskrivning

Är du kock och vill ha ett roligt och omväxlande arbete på Ryaskolan, årskurs F-6? Här tillagar vi frukost, lunch och mellanmål till våra ca. 600 matgäster.

Inom måltidsverksamheten i skola arbetar måltidsbiträden, kockar och köksmästare som har fokus på att göra skillnad för våra elever varje dag. Vi gör det lilla extra för att skapa en bra måltidsmiljö och för att eleverna ska känna inflytande.

Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt utbud, våra måltider och våra arbetssätt. Vi har stort fokus på miljön genom att exempelvis göra medvetna val vid inköp, att dagligen arbeta med vårt matsvinn, att spara energi genom smarta arbetssätt och bra vanor. För oss i Göteborgs Stad innebär måltiden mer vegetariskt på tallriken, minskat matsvinn, inköp av ekologiska och miljöanpassade livsmedel samt anpassning av menyer efter säsong.

Som kock är dina arbetsuppgifter planering och tillagning av skolmåltider, specialkost, salladsbuffé och brödbakning samt servering av goda och näringsriktiga måltider. I dina arbetsuppgifter ingår även för- och efterarbete i kök och matsal, disk och svinnhantering. Du kommer att beställa varor och genomföra enhetens egenkontroll. I köksmiljön förekommer det tunga lyft.

Du ingår i ett team som samarbetar och hjälper varandra med de arbetsuppgifter som finns i ett kök. Alla medarbetare hos oss är lika viktiga, alla kan och ska våga prova nya saker, ta lärdom av varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Du kommer att ha daglig kontakt med våra gäster, elever och pedagoger så vi lägger stor vikt vid att du har ett gott bemötande samt kan väcka deras intresse för maten.

Vi arbetar dagligen i olika IT-system med beställning, kostplanering och kommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som kock och goda kunskaper kring livsmedelshygien. Det är meriterande om du har goda kunskaper och arbetslivserfarenhet av specialkost. Det är även meriterande om du har stort intresse av service samt erfarenhet från arbete i storkök eller restaurang. För att kunna administrera beställningar behöver du ha goda IT- kunskaper.

Eftersom du dagligen möter våra gäster, har kontakt med skolan, leverantörer och andra samarbetspartner och administrerar beställningar behöver du ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Du planerar dagen och arbetar systematiskt och använder tiden effektivt. Då arbete i kök innebär ett varierat arbetstempo har du lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom intresse och förståelse för andra bidrar du till en god arbetsmiljö. Du tar ansvar för din del i helheten.

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att hitta och genomföra lösningar. Vidare är du mån om att ha bra dialog med uppdragsgivare och matgäster. Du är balanserad, positiv och lyhörd i ditt kundbemötande.

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Känner du att du skulle vilja jobba med oss, varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-04
Referensnummer
ISHC165101

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde: Mitten av februari 2024 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Karin Berglund
Enhetschef
E-post: karin.berglund@grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare

Kommunal
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}