Till sidans huvudinnehåll

Rektor till teknikprogrammet på Polhemsgymnasiet

Arbetsbeskrivning

Polhemsgymnasiet, som är en av Göteborgs populäraste gymnasieskolor, tillhandahåller naturvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling. På skolan studerar idag cirka 1400 elever varav cirka 250 på teknikprogrammet.

För att möjliggöra för fler elever att kunna studera och växa på Polhemsgymnasiet har vi utökat och renoverat våra lokaler och tog HT 2023 in ytterligare 200 elever till skolan. Fullt utbyggd kommer skolan att ha cirka 1800 elever.

Inför höstterminen 2024 planeras för att tillföra Polhemsgymnasiet en grupp introduktionsprogramselever med placering på skolenheten som tillhandahåller teknikprogrammet. Målsättningen är att eleverna skall kunna bli behöriga till nationellt program på ett år.

Läs mer om skolan på; https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/polhemsgymnasiet

Utöver ansvaret för din skolenhet ingår du i skolans ledningsgrupp som består av en verksamhetschef, fyra rektorer och en servicechef. Skolgemensamma ansvarsområden är fördelade på samtliga rektorer. Ledningsgruppen har ett nära samarbete och träffas regelbundet för att utveckla skolans processer och arbetsmiljö.
Du leder din skolenhets systematiska kvalitetsarbete i enlighet med Utbildningsnämndens uppdrag, vision och verksamhetsidé. Ditt arbete ska leda till att skolans måluppfyllelse, attraktionskraft och dess varumärke stärks ytterligare.
Liksom övriga chefer och rektorer inom gymnasieområdet kommer du att ingå i ledningsgruppen för gymnasieområde Lindholmen som består av fem gymnasieskolor och en serviceorganisation. Tillsammans arbetar vi för att skapa goda förutsättningar för din framgång i uppdraget.

Din närmsta chef blir verksamhetschefen för Polhemsgymnasiet.

Kvalifikationer

Vi söker en rektor som har relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta inom utbildningssektorn. Det är meriterande om du genomfört rektorsutbildningen samt har erfarenhet från gymnasiets teknikprogram och introduktionsprogram.
Du har intresse för och erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete och håller dig uppdaterad om aktuell forskning inom skolans värld.
Du har ett utvecklingsinriktat synsätt och arbetar systematiskt och strukturerat med mål, resultat och uppföljning. Du kan formulera strategier och koncept och omsätta dessa i praktisk handling i syfte att utveckla och förändra. Du är analytisk och har en mycket god förmåga att organisera, planera, följa upp och dokumentera.

Med resultatinriktat ledarskap entusiasmerar du dina medarbetare genom att sätta mål, delegera, samordna och följa upp resultat. Du har ett demokratiskt förhållningssätt där samverkan är en viktig del.
Som person kännetecknas du av stort engagemang, gott omdöme, lyhördhet, god kommunikationsförmåga och uthållighet. Stor vikt läggs vid din förmåga att skapa goda professionella relationer med samverkanspartners, personlig lämplighet, samarbetsförmåga och kreativitet.

Övrig information

Intervjuer genomförs 23/4 och djupintervjuer 29/4.
Eventuella tester genomförs 16/5.

Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Om Utbildningsförvaltningen

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-16
Referensnummer
C185913

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-08-01. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Helene Petersson
Verksamhetschef
Telefon: 0722554545
E-post: helene.petersson@educ.goteborg.se

Fackliga företrädare

Anders Ehlén
Sveriges Skolledare
Mobil: 076 - 720 08 38
E-post: anders.ehlen@saco.goteborg.se
Martin Jonson
Sveriges Skolledare
Telefon: 031-367 24 09
E-post: martin.jonson@educ.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}