Till sidans huvudinnehåll

Socialsekreterare till Socialförvaltningen Nordost

Arbetsbeskrivning

Tre av våra medarbetare går nu vidare till annat uppdrag och därför söker vi socialsekreterare till Barn och Unga på Tellusgatan.

Som socialsekreterare på Barn och Unga utreder du familjers behov av bistånd och skydd utifrån gällande lagstiftning och fastställda riktlinjer efter inkommen anmälan/ansökan. Du handlägger ärenden enligt SoL/LVU och följer även upp beviljade bistånd samt medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. Tellusgatan har tre utredande enheter som alla ligger under avdelningen Barn och Unga i Socialförvaltning Nordost. Våra enheter består av 12 handläggare, två 1:e socialsekreterare samt enhetschef i vardera grupp, vilket möjliggör en nära arbetsledning.

Vilka är vi på BOU Tellusgatan?
Socialsekreterare som arbetar med det absolut viktigaste som finns; barn och deras familj. Vi tycker om att bolla frågor och dilemman med varandra och vår arbetsledning. Vi tar hand om varandra och ställer upp för varandra. Vi har en ledning som finns till hands och stöttar oss, oavsett om det handlar om att följa upp medarbetarnas mående efter en placering eller bara prata om hur man har det på sin tjänst. Våra arbetsledare har stående tider där man kan få stöttning i olika ärenden.

Vi arbetar ofta med komplexa ärenden med utsatthet, hedersproblematik och ofta förekommer inslag av våld i människornas liv. Vi arbetar alltid med barnens behov i centrum och har implementerat Signs of Safety, MPV, förbättrad dokumentation och ska nu implementera LÖSA som metod i utredningsarbetet. Vi arbetar utifrån FAS-modellen, vilket ger möjlighet och utrymme till att planera och strukturera sitt arbete på ett effektivt sätt, vilket leder till en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning.

Som anställd i Göteborgs stad och Socialförvaltningen Nordost har du tillgång till metodhandledning, utbildningar, löpande kompetensutveckling och extern handledning. Inom förvaltningen har en kompetensutvecklingsplan tagits fram där Du som medarbetare erbjuds fortlöpande utbildningar inom området som är kopplade till din tidigare erfarenhet och kompetens. Du kommer även att erbjudas en strukturerad introduktion och handläggarskola av våra introduktionssamordnare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med oss i att utvecklas och i vårt meningsfulla arbete för barn och unga i vårt stadsområde. Du som söker har socionomexamen och gärna erfarenhet som socialsekreterare inom myndighetsutövning. Du är väl förankrad inom områdets lagstiftning gällande insatser inom socialtjänstlagen (SoL) och aktuella tvångslagstiftningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning inriktat till barn och unga.

För att lyckas i uppdraget är du trygg i din yrkesroll och med att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor samt andra nära samverkansparters. Du har lätt för att samverka och samarbeta i olika sammanhang, arbetar lösningsfokuserat och flexibelt, samt har god förmåga att fatta beslut. Du brinner för att arbeta med barn och familjer samt att utveckla socialtjänsten med nya arbetssätt och metoder som är anpassade till våra klienters behov, omvärldens förutsättningar och samhällets resurser. Vidare ser vi att du är förändringsbenägen, nytänkande och nyfiken.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte att ansöka redan idag!
Välkommen med din ansökan!

Övrig information

För tjänster som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år behöver du kunna uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan du börjar arbeta hos oss. Utdraget beställs direkt från Polisens hemsida: https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev. Har du skyddade personuppgifter skall du INTE ansöka via systemet utan kontakta rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Stadsområdet har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsområdets struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Nordost ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Om Socialförvaltningen Nordost

Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en levande förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-17
Referensnummer
C164338

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-01-01. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Monica Helander
Enhetschef
Telefon: 031-365 11 40
E-post: monica.helander@socialnordost.goteborg.se
Kristina Olsson
Enhetschef
Telefon: 031-365 43 59
Linnéa Kihlgren
Enhetschef
Telefon: 031-365 45 61
E-post: linnea.kihlgren@socialnordost.goteborg.se

Fackliga företrädare

Mikael Johansson
Vision
Telefon: 031-365 30 70
Kristofer Astemo
Akademikerförbundet SSR/SACO
Telefon: 031-368 57 51

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}