Till sidans huvudinnehåll

Förskollärare till Öppna förskolorna i Centrum Sydväst och Hisingen

Arbetsbeskrivning

Den öppna förskolan är en mötesplats för barn 0-6 år och deras vårdnadshavare eller andra närstående vuxna. Verksamheten erbjuder en pedagogisk miljö och verksamhet där barnen kan leka och de vuxna kan träffa andra vuxna. Vårdnadshavare har även möjlighet att få stöd i sitt föräldraskap.

Inom ramen för det familjecentrerade arbetssättet samarbetar öppna förskolorna bland annat med barnhälsovård och förebyggande socialtjänst. Genom det tvärprofessionella samarbetet med olika yrkeskompetenser får du möjlighet att vara med och forma verksamheten.

Nu söker vi två förskollärare, en tjänst till Centrum Sydväst på Draken och en till Hisingen på Välkomsten Vintervädersgatan. Vi söker dig som har ett stort intresse för föräldraskapsstödjande arbete och som vill arbeta för att skapa goda livsvillkor för barnen i Göteborgs stad.

I uppdraget ingår att aktivt medverka till en inbjudande och trivsam mötesplats där barn och vuxna känner sig välkomna. Det betyder att innehåll och förhållningssätt är noga genomtänkt för att skapa en positiv och rolig miljö för nätverkande. Du arbetar utifrån ett förhållningssätt om allas lika värde och ett jämställt föräldraskap.

Att arbeta i öppen förskoleverksamhet innebär också att introducera barn och vårdnadshavare i en första förskolemiljö. Den dagliga samlingen och att vistas i grupp underlättar och förbereder starten till ordinarie förskola.

Du samarbetar med förskollärare och barnskötare, som du planerar, genomför och utvärderar verksamheten tillsammans med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i båda tal och skrift. Arbetslivserfarenhet som förskollärare krävs. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta i öppen förskoleverksamhet samt erfarenhet av arbete med föräldraskapsstöd.

Som person har du en stor social kompetens och förmåga att lyssna för att kunna möta behoven hos barn och vårdnadshavare. Du har god samarbetsförmåga och ett förhållningssätt där barn och vårdnadshavare ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Som förskollärare i öppen förskoleverksamhet måste du kunna arbeta självständigt, vara lösningsfokuserad, arbeta vägledande samt vara villig och våga pröva nya arbetssätt för att nå ut till familjer i närområdet. I uppdraget ingår att ge stöd till vårdnadshavare i sitt föräldraskap. Det ställer krav på att du är trygg i din yrkesroll och har förmågan att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt.

Låter det som en intressant tjänst?

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Förskoleförvaltningen

Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/f%C3%B6rskolef%C3%B6rvaltningen-g%C3%B6teborgs-stad

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-12-04
Referensnummer
SVC163002

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Ulrika Lundén
Rektor öppna förskolor centrum och sydväst samt pedagogisk verksamhet på skyddade boenden
Telefon: 031-365 16 06
Yvonne Börjesson
Rektor öppna förskolor Hisingen
Telefon: 031-365 60 55

Fackliga företrädare

Katarina Olsen
Sveriges Lärare
Telefon: 031-7015517
E-post: katarina.olsen@fvsverigeslarare.se
Pernilla Kjellberg
Sveriges Lärare
E-post: pernilla.kjellberg@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}