Till sidans huvudinnehåll

Lärare i Ma, NO och Eng till Bergsjöskolan 4-6

Arbetsbeskrivning

Som lärare på Bergsjöskolan kommer du att undervisa elever i både helklass och mindre grupper som utgår ifrån elevernas olika behov. Kunskapen står i centrum och vår möjlighet att möta eleverna i flexibla grupperingar ser vi som en framgångsfaktor för deras utveckling och lärande. Du planerar genomför och utvärderar undervisningen i dina ämnen.
I åk 4, 5 och 6 har vi utökad timplan vilket innebär att eleverna får tre timmar extra undervisning i veckan i ämnena, Sv/SvA, Ma, Engelska och Idrott.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med flera olika professioner. Det kollegiala lärandet är viktigt för oss, vi arbetar både bättre och mer effektivt tillsammans. Hos oss är det viktigt att många olika perspektiv, kunskaper och insikter kommer fram. På så sätt hittar vi nya vägar, metoder och lösningar för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt. Som lärare har du även ett nära samarbete med EHT. På Bergsjöskolan arbetar vi utifrån mötesmodellen EHM där lärare och EHT möts för att få en helhetsbild av eleverna. Vi lägger stor vikt vid att skapa goda relationer med våra barn och vårdnadshavare. Vi ser ett värde i skolans kompensatoriska och komplementära uppdrag.

Vi aspirerar på att ligga i framkant när det gäller undervisning för flerspråkiga elever. Vårt förhållningssätt är translanguaging vilket innebär att eleverna får använda alla sina språk för att utveckla kunskaper och värden, skapa mening och förståelse. Translanguaging är ett synsätt och pedagogiskt verktyg där elevens språk och erfarenhetsvärdar ses som en tillgång i lärandet. Se gärna filmen om translanguaging från pedagog göteborg.

https://lartorget.goteborg.se/artikel/translanguaging-utvecklar-sprak-och-identitet

På Bergsjöskolan strävar vi ständigt efter att höja vår kompetens för att möta barnen i deras identitets och kunskapsutvecklande. Här har du som lärare på 4-6 stora möjligheter att påverka arbetet på skolan. Har du idéer om hur eleverna kan använda sin flerspråkighet i lärandet, trots att du själv inte talar samma språk? Har du läst en intressant studie eller reportage? Vi är intresserade!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare i Ma, NO och Eng för åk 4-6, alternativt snart är klar med dina studier. Du behöver vilja vara med och utveckla undervisningen och verksamheten. Har du tidigare arbetat i ett mångkulturellt område är det meriterande. I ett område som präglas av en språklig och kulturell mångfald ser vi olikheter som en tillgång. Vi ser det som självklart att du som söker delar vår vilja att ge alla elever förutsättningar för en framgångsrik framtid.

Du behöver kunna anpassa din kommunikation efter målgrupp och situation och ha förmåga att motivera och entusiasmera elever till att ta till sig ny kunskap. I och med att du kommer att jobba med elever med olika erfarenhetsvärldar är det av stor vikt att du har ett intresse för andra kulturer och har en god förmåga att hitta samarbetsformer. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella.

Du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt i situationer som behöver lösas. Du är nyfiken, stimulerar till dialog är ifrågasättande samt har förmåga att se mer än en möjlig lösning.

Ett löpande arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-19
Referensnummer
NC201521

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Eva Andersson Berglund
Rektor
Telefon: 0313654780
Mobil: 0736508114
E-post: eva.andersson.berglund@grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare

Joachim Varga
Sveriges Lärare
Telefon: 031-7015538
E-post: joachim.varga@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}