Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Personuppgifter röjda men inte läckta

Senast uppdaterad: 12 maj 2023 klockan 15:05

Under en cyberattack mot vår leverantörs underleverantör hade aktören tillgång till filer som laddats upp i Visma recruit. Undersökningar visar i dagsläget att aktören bara öppnat filer i testmiljön. Göteborgs Stads leverantör bedömer det som osannolikt att aktören kunde ladda ner någon information.

Personuppgifter röjda men inte läckta

Socialsekreterare till Unga Vuxna, Socialförvaltningen Hisingen

Arbetsbeskrivning

Unga Vuxnaenheten i Socialförvaltningen Hisingen söker socialsekreterare. Vi är idag 10 socialsekreterare, en 1:e socialsekreterare och enhetschef. Vår målgrupp är unga vuxna personer i åldern 18 - 24 år med svårigheter inom flera livsområden. Vi möter unga vuxna på hela Hisingen!

De vi möter är i en expansiv ålder och vi möter dem utifrån en helhetssyn. Det betyder att vi utreder unga vuxnas behov av insatser utifrån olika livsproblem och samtidigt tar tillvara deras resurser. Vi ser till hela deras livssituation och vi har en helhetssyn på både problem och lösningar. Vårt arbetssätt salutogent!

Som socialsekreterare hos oss utreder du stödbehov utifrån socialtjänstlagen (SoL), lagen med särskilda bestämmelser för vård och unga (LVU) och lagen för vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Du beslutar om och följer upp olika insatser i form av boende, vård- och behandling. Detta gör du i nära samarbete med dina klienter. Du har ett coachande förhållningssätt för de unga vuxna du har kontakt med.

För oss är samverkan mycket viktigt och du kommer att samarbeta både internt inom socialförvaltningen och externt i staden med andra, för klienten viktiga personer och myndigheter såsom anhöriga, beroendevård, psykiatri, frivilligorganisationer med flera.

Arbetet hos oss är lärande och spännande och vi är en arbetsgrupp med både omtanke och humor. Inom förvaltningen erbjuder vi personalförmåner som bl.a. friskvård, Benify (personalförmåner), processhandledning, företagshälsovård, möjlighet att arbeta hemifrån och vi tillämpar flextid. Vi har kommit en bra bit på vägen i vår nya organisation och våra lokaler är ny- eller ombyggda. Vi har en trygg och erfaren arbetsledning och både enhetschef och 1:e socialsekreterare har lång erfarenhet av myndighetsutövning samt introduktion. Kompetensutbildning erbjuds fortlöpande.

Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Om du har några frågor kan du gärna kontakta oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Både dig som inte har så lång yrkeserfarenhet och dig med några års erfarenheter av myndighetsutövning från socialtjänsten. Du är bekant med gällande lagstiftning (SoL, LVU och LVM).

Vårt arbete sker på en systemteoretisk grund och vi ser det som meriterande om du har kunskap av detta. Det är meriterande att du har MI-utbildning och har praktisk erfarenhet av tillämpning. Du uttrycker dig väl språkligt, både muntligt och skriftligt och har god datorvana samt förmågan att systematisera ditt arbete. Dokumentation är en viktig del i arbetet och erfarenhet av programmet Treserva är meriterande.

Som person är du strukturerad och har förmåga att kunna ställa om kompassen efter nya förutsättningar. Du gillar tempo och har förmåga att både aktivt driva ett förändringsarbete och bromsa upp när det behövs. Du tycker också om att hantera många parallella processer.

Till sist tror vi att du har ett gott bemötande, är flexibel, tydlig och gränssättande i situationer som kräver det. Du har ett empatiskt förhållningssätt i båda enkla och mer krävande situationer. Du är en bra lyssnare och en person som en ung vuxen gillar att prata med.

Välkommen med din ansökan!
R

Om Socialförvaltningen Hisingen

Socialförvaltningen Hisingen är en del av socialtjänsten i Göteborgs Stad. Vi är en av fyra socialförvaltningar. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna på Hisingen.
Vi erbjuder stöd inom individ- och familjeomsorg, socialjour, hjälp vid missbruk och i integrationsfrågor. Vi arbetar även med fritidsverksamhet samt förebyggande arbete kring till exempel folkhälsoarbete, samhällsplanering, lokalt trygghetsarbete och integrationsfrågor.
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där vi alla tillsammans utvecklar socialförvaltningen Hisingen där "vi är ett starkare ord än jag". Välkommen med din ansökan!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-06-11
Referensnummer
C142813

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Kerstin Alvsell
Enhetschef
Telefon: 031- 366 65 62

Fackliga företrädare

Carina Karlsson
Vision
Telefon: 031-366 88 22
E-post: carina.karlsson@fv.vision.se
Berglind Brynjarsdottir
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031-366 64 24
E-post: berglind.brynjarsdottir@socialhisingen.goteborg.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}