Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Personuppgifter röjda men inte läckta

Senast uppdaterad: 12 maj 2023 klockan 15:05

Under en cyberattack mot vår leverantörs underleverantör hade aktören tillgång till filer som laddats upp i Visma recruit. Undersökningar visar i dagsläget att aktören bara öppnat filer i testmiljön. Göteborgs Stads leverantör bedömer det som osannolikt att aktören kunde ladda ner någon information.

Personuppgifter röjda men inte läckta

Biträde till Mandolingatan

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad som biträde för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Mandolingatan är en bostad med särskild service i Sydvästra Göteborg. Boendet är inriktat för personer med neuropsykiatriska- och intellektuella funktionsnedsättningar. Hyresgästerna har egna lägenheter och i anslutning finns även gemensamhetsutrymmen.

På Mandolingatan arbetar vi med utgångspunkten att varje hyresgäst ska ges möjlighet att utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt. Du stimulerar samt stöttar dem till att vara delaktiga i fritidsaktiviteter och i samhällslivet. Vi arbetar motiverande samt skapar förutsättningar för struktur, delaktighet och självbestämmande utifrån varje persons förmåga. Dokumentation genomförs i systemet Treserva och du arbetar i enlighet med varje individs genomförandeplan.

I vår förvaltning arbetar vi med att optimera vår bemanning för att kunna ge så bra stöd och service som möjligt till dem vi är till för. Det innebär att vi samarbetar med andra verksamheter genom att utföra några arbetspass på andra boendeenheter varje schemaperiod. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och sovande jour samt tre helger av sex enligt schema. Du ges möjlighet att lägga egna schemaönskemål i Time Care.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Du har god förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Det är meriterande om du har utbildning i ESL (ett självständigt liv), MI (motiverande intervju) och/eller AKK (alternativ kommunikation). Det är också meriterande med tidigare erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska- och intellektuella funktionsnedsättningar.

För tjänsten är B-körkort och körvana meriterande då våra individer har aktiviteter utanför hemmet. Du har förmåga att skapa goda relationer med ett respektfullt bemötande och aktning för den enskildes integritet. För att lyckas med uppdraget krävs att du kan arbeta självständigt, att du tar egna initiativ samt att du är lyhörd. Arbetet kräver ibland att man kan ställa om sig snabbt, göra prioriteringar och behålla lugnet även i mer pressade situationer.

Övrig information

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-06-09
Referensnummer
C142671

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Josefin Duveskog
Enhetschef
Telefon: 031 - 366 29 10

Fackliga företrädare

Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031 – 367 94 60
Vision
Facklig företrädare
E-post: funktionsstod.goteborg@fv.vision.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}