Till sidans huvudinnehåll

Elevassistent till Frölundaskolans anpassade grundskola

Arbetsbeskrivning

Frölundaskolan är en F-9-skola med både grundskola och anpassad grundskola. På grundsärskolan finns det för närvarande ca 30 elever fördelade på fem klasser i skolan samt ett fritidshem med elever från åk 1-9. Eleverna läser både ämnen och ämnesområden enligt anpassad grundskolas kursplan.

Vi söker två elevassistenter för arbete i anpassad grundskola. I arbetet ingår att vägleda och motivera eleverna i deras skolarbete samt att stödja elevernas utveckling under fritidshemsvistelse. Arbetet med eleverna kommer att ske i olika situationer t ex vid lektioner, raster, måltider, utflykter och vid fysisk träning (där bland annat bad med eleverna ingår). Du kommer att arbeta både i grupp och självständigt med eleverna samt under ledning av lärare och speciallärare. I arbetet ingår också att hjälpa till med den dagliga omvårdnaden av elever inom anpassad grundskola.

Elevernas individuella förutsättningar ställer krav på flexibilitet och kreativitet samtidigt som ordningsamhet och systematik är av yttersta vikt. Du kommer att ingå i arbetslag för anpassad grundskola och kan tilldelas ansvarsområde så som t.ex. kontakt med färdtjänst, rastaktiviteter m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har en gymnasial utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med barn som har olika funktionsvariationer, gärna med erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola. I arbetet krävs god samarbetsförmåga, ett lågaffektivt förhållningssätt och förmåga att skapa goda relationer med eleverna och deras föräldrar. Tjänsten kräver att du har möjlighet att ansvara för både öppningar och stängningar.

Då kommunikation är en viktig del av uppdraget behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god läsförmåga. Det är också önskvärt att du har grundläggande kunskaper i tecken som stöd (TAKK), bildstöd, lågaffektivt bemötande och läroplanen för anpassad grundskola.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-23
Referensnummer
SVC177448

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Jenny Borg Landh
Bitr. rektor
Mobil: 079-066 19 27

Fackliga företrädare

Kommunal
Telefon: 010–4429495
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}