Till sidans huvudinnehåll

Stödassistenter till BmSS Stenklevsgatan med inriktning psykiatri/missbruk

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu två stödassistenter till Stenklevsgatans Boende med Särskild Service (BmSS). Boendet är beläget centralt i Majorna och består av två enheter. På boendet bor individer med olika psykiska funktionsnedsättningar i kombination med aktivt missbruk. Som stödassistent kommer du att spela en avgörande roll i att skapa en stödjande och trygg miljö för de boende. Du samarbetar med övriga stödassistenter, stödpedagog, enhetschef, men även gode män, socialsekreterare, anhöriga och övrig vårdpersonal. Du är även kontaktpersonal för ett antal brukare.

• Ge praktiskt stöd i vardagsaktiviteter så som städning, inköp, matlagning, tvätt och personlig hygien.
• Organisera och delta i fritidsaktiviteter för att skapa en meningsfull och stimulerande vardag för våra boende.
• Upprätta, genomföra och följa upp individuella genomförandeplaner för att säkerställa att hyresgästens behov står i fokus.
• Implementera kompenserande stödinsatser, som städ/röj, för att hantera eventuell nedsmutsning i hemmet.
• Ansvara för dokumentation i Treserva och använda arbetsmetoder så som MI och LAB.

Det kan förekomma rökning, husdjur och kraftig nedsmutsning i vissa hyresgästers hem. Hot/våld samt utåtagerande beteende förekommer och man arbetar aktivt med säkerhet, personlarm etc.

Arbetstider är fördelade på dag, kväll och helg. Vi använder Time Care Planering för verksamhetsanpassade och påverkningsbara scheman.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stödassistentutbildning, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kommunikation är en viktig del av arbetet, vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer som lever med psykiatrisk problematik och/eller missbruk samt har erfarenhet av att ha arbetat som behandlingsassistent eller behandlingspedagog. Kunskap av metoder så som LAB (lågaffektivt bemötande), ESL (Ett självständigt liv) MI (Motiverande samtal) ses som meriterande.

Du som söker tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/hyresgästernas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll och utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har hyresgästens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress. Utifrån ditt ansvarsområde kan du stå emot påtryckningar från andra, sätta gränser och säga nej när det behövs. Du är tydlig i din yrkesroll och agerar professionellt i situationer där andra ifrågasätter dig eller ställer orimliga krav.

Intervjuer kommer påbörjas under ansökningsperioden!

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-16
Referensnummer
C184640

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Omgående / Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Annette Baggelin
Enhetschef
Telefon: 031-365 91 79
Teresa Jamrowski
HR-specialist
E-post: teresa.jamrowski@funktionsstod.goteborg.se

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60
Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}