Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Personuppgifter röjda men inte läckta

Senast uppdaterad: 12 maj 2023 klockan 15:05

Under en cyberattack mot vår leverantörs underleverantör hade aktören tillgång till filer som laddats upp i Visma recruit. Undersökningar visar i dagsläget att aktören bara öppnat filer i testmiljön. Göteborgs Stads leverantör bedömer det som osannolikt att aktören kunde ladda ner någon information.

Personuppgifter röjda men inte läckta

Socialsekreterare till unga LSS och SoL

Arbetsbeskrivning

Välkommen till en nybildad enhet som numera skall arbeta mot hela stadsområdet i centrum med målgruppen barn och unga vuxna upp till 25 år. Majoriteten på enheten har mångårig erfarenhet och är därmed en erfaren och etablerad arbetsgrupp. Kulturen på arbetsplatsen präglas av prestigelöshet, hjälpsamhet och gemensamt ansvarstagande av trivsel. Arbetsgruppen består av 14 socialsekreterare, två 1:e socialsekreterare och två lotsar. Arbetsgruppen kommer sitta gemensamt på Mäster Johans gata.

Som socialsekreterare handlägger du ansökningar om bistånd samt begäran om insatser enligt SoL (Socialtjänstlagen) och LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Som socialsekreterare i förvaltningen för Funktionsstöd bedömer du behov, informerar, fattar beslut och följer upp insatser för de som har rätt till stöd utifrån aktuell lagstiftning.
I din roll som socialsekreterare möter du personer med psykisk/neuropsykiatrisk/fysisk och intellektuell funktionsnedsättning, deras familjer, nätverk samt godemän/förvaltare. Vi samarbetar med utförarverksamheter såsom boenden, boendestöd, hemtjänst, övrig socialtjänst, myndigheter och sjukvård.

Arbetet innebär i hög utsträckning myndighetsutövning med krav på rättssäkerhet, gemensamt förhållningssätt och likvärdiga bedömningar. Med hjälp av din kunskap och ett gott bemötande ser du till att de individer du möter får den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett gott och självständigt liv som alla andra.

Hos oss får du ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet att påverka samt tillgång till metod- och processhandledning.

Vi värnar om en bra introduktion och kompetensutveckling. När du som ny socialsekreterare inom funktionsstöd börjar hos oss, får du gå KompetensTrappan. KompetensTrappan är långsiktig satsning och en del av din introduktion. Den sträcker sig över fem terminer där varje termin har ett eget tema. Du går tillsammans med kollegor från andra enheter inom förvaltningen.

Som ledare för den här enheten bedriver jag ett tillitsfullt ledarskap och vill att hela enheten skall präglas av just tillit till varandra. Jag tycker också att det är viktigt med prestigelöshet där alla skall känna just tillit med att kunna vara den du är och kunna fråga vad du vill. Tillsammans lär vi ständigt av varandras kunskap och erfarenheter.

Vi även HBTQi certifierade.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är väl förtrogen med handläggning enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Då tjänsten innefattar administrativt arbete samt utfärdande av exempelvis tjänsteutlåtande behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i både tal och skrift.

Erfarenhet av myndighetsutövning med utredningar, bedömningar och verkställande av beslut samt erfarenhet av dokumentation i verksamhetssystemen IBIC/ Treserva/ SAMSA ses som meriterande för denna tjänst.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet.

Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt.

Övrig information

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-06-12
Referensnummer
C142788

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
• Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Jessica Kraft
Enhetschef
Telefon: 031-365 76 87
Anna Croneberg
1:e socialsekreterare
Telefon: 031-366 44 13

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
E-post: jonas.parsmo@funktionsstod.goteborg.se
Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031 – 367 94 60

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}