Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Personuppgifter röjda men inte läckta

Senast uppdaterad: 12 maj 2023 klockan 15:05

Under en cyberattack mot vår leverantörs underleverantör hade aktören tillgång till filer som laddats upp i Visma recruit. Undersökningar visar i dagsläget att aktören bara öppnat filer i testmiljön. Göteborgs Stads leverantör bedömer det som osannolikt att aktören kunde ladda ner någon information.

Personuppgifter röjda men inte läckta

Stödassistent till DV Freja

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ny kollega som vill ge stöd till personer på daglig verksamhet, en meningsfull sysselsättning.

Daglig verksamhet Freja vänder sig till personer inom autismspektrumet. De personer vi möter har ett stort behov att kunna förstå och göra sig förstådda utefter sina förmågor och förutsättningar och är i behov av tydlighet. Vi arbetar lågaffektivt och med alternativ kommunikation tex. tydliggörande pedagogik och olika bildscheman. Både analogt och digitalt.

Vi arbetar med utgångspunkten att varje individ ska vara delaktig och ha möjlighet att påverka hur dagen ser ut och vilket stöd som ska erbjudas. Individen ska ges möjlighet att utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt.

Du kommer också att vara kontaktpersonal för ett par individer som du stöttar. Det innebär att du har kontakt med anhöriga/godemän och övriga nätverk samt aktivt arbetar med genomförandeplaner och kontinuerlig dokumentation. Du tillhör en arbetsgrupp som idag består av sex stödassistenter och en stödpedagog.
All social dokumentation sker i dokumentationssystemet Treserva.

Låter detta intressant? Då är du välkommen att söka till oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stödassistentutbildning, barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen "funktionsnedsättning". Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser att du har erfarenhet av arbete med målgruppen autism och
dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen. Kommunikation är en viktig del av arbetet och du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Erfarenhet inom välfärdsteknik/kommunikation ses som meriterande samt
erfarenheter av digital teknik som ökar individens självbestämmande.
Vidare är det positivt om du har god datorvana och kunskap inom social dokumentation samt erfarenhet av att arbeta i systemet Treserva. Vidare är det meriterande är om du har erfarenhet av alternativ kommunikation (AKK) och tydliggörande pedagogik.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ antingen via e-tjänst (Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret) eller med hjälp av Blankett för att kontrollera egna uppgifter (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2023-06-08
Referensnummer
C142066

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enl överenskommelse

Kontaktpersoner

Victoria Herdberg
Enhetschef
Telefon: 031 – 366 43 48

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
E-post: jonas.parsmo@funktionsstod.goteborg.se
Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031 – 367 94 60
Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}