Till sidans huvudinnehåll

Stödassistent sökes till Språnget Medias dagliga verksamhet

Arbetsbeskrivning

Är du redo för ett utmanande och utvecklande uppdrag som stödassistent inom Daglig verksamhet?

- Då är det dig vi söker!
Språnget media vänder sig till personer som har lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Det finns plats för cirka 50 deltagare, antingen hos oss eller med placering i andra företag och verksamheter. På språnget media arbetar vi utifrån metoden supported employment (SE) vilket innebär att en del av arbetet handlar om att leta efter arbetsplatser till våra deltagare att ha dagligverksamhet på kallat individuellplacering.

Stödassistenterna arbetar med att hitta företagsförlagd daglig verksamhet till de personer som har det som mål i sin genomförandeplan. För oss är samarbete viktigt och att du tillsammans med dina kollegor och övrig personal driver verksamheten framåt.
Du känner dig bekväm i att handleda i nya situationer och arbetsuppgifter både för dig och deltagaren. Målet är att deltagarna på språnget media ska få ett reguljärt arbete.
Individuella placeringar finns över hela Göteborg så du behöver känna dig bekväm med att ta dig runt i staden för att besöka arbetsplatser och deltagare på olika ställen under din arbetsdag.

Vi har också möjlighet att erbjuda våra deltagare arbetsträning inom media, teknik, hantverk, reparation och återbruk i vår lokal på Alelyckan. Det är en fördel om du som stödassisten har kompetens och intresse att lära dig om nämnda områden för att ge stöd i aktivitet till våra deltagare.

Du följer genomförandeplaner, arbetsplaner, handlingsplaner och scheman för deltagarna. Du dokumenterar dagligen i form av daganteckningar i upprättar genomförandeplaner och sammanfattar i Treserva och dokumenterar medicinska dokumentation i form av signeringslistor. Du medverkar till att upprätthålla ett gott samarbete med samtliga kollegor i verksamheterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet, stödassistentutbildningen eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete. Utbildningskravet är också uppfyllt om du har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier. Alternativt 60 högskolepoäng och minst två års erfarenhet av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Utbildningen ska ha relevanta poäng inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För arbetet krävs också att du har en gymnasial utbildning inom teknik-eller media.

Kommunikation är en viktig del av arbetet, vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Godkänt i svenska 1 eller svenska som andra språk 1. Du som inte uppfyller kvalifikationskraven i svenska 1 eller svenska som andra språk 1 kan komma att erbjudas att göra ett språktest genom testanvändaren Educateit.

För tjänsten krävs också körkort.

Det är meriterande att du har intresse av VR, teknik, foto, programmering samt 3D-teknik.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.
Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-07-28
Referensnummer
C198077

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Therese Bring
Enhetschef
Telefon: 031-365 34 01

Fackliga företrädare

Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60
Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
Kommunal
Facklig Företrädare
Telefon: 010-442 94 95
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}