Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Stödassistenter till Lagerbladsgatan

Arbetsbeskrivning

I januari 2023 öppnade stadsområde Nordost ett nytt BmSS på Lagerbladsgatan. Det är ett nybyggt hus med 8 lägenheter. Målgruppen är personer med diagnoser inom socialpsykiatri.

Vi söker nu en stödassistent som vill vara med och fortsätta utforma verksamheten. Tillsammans skapar vi en servicebostad där hyresgästerna inspireras och motiveras till att använda, utmana och utveckla sina förmågor. Vi arbetar med individuella pedagogiska lösningar för att ge varje hyresgäst goda förutsättningar för att lyckas och därigenom utvecklas.

Det är dygnet runt-verksamhet där vi utgår från hyresgästernas behov och behöver revidera arbetstider utifrån det. Arbetstiden är förlagd till schemalagd dag- och kvällstid samt helger.

Vi jobbar för att skapa en modern servicebostad där användandet av välfärdsteknik är en naturlig del av arbetet. I rollen som stödassistent ingår kontaktmannaskap, vilket innebär att du har utökat ansvar kring en eller flera hyresgäster. I detta ingår bland annat att ta fram individuellt anpassat arbetssätt, social dokumentation och att samverka i det professionella nätverket runt hyresgästen. Som stöd till dig i detta arbete finns det stödpedagog på enheten.

Du kommer verka för och vara en del av den goda arbetsmiljön, som skapar ett gynnsamt klimat både för hyresgästernas och kollegernas utveckling. Tillsammans gör vi ett viktigt och meningsfullt arbete som gör skillnad i människors liv. I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelshantering enligt delegering och i hemmet vanligt förekommande sysslor, så som matlagning, tvätt och städning.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet, stödassistentutbildningen eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete. Utbildningskravet är också uppfyllt om du har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier.
Alternativt 60 högskolepoäng och minst två års erfarenhet av arbete med stöd och service till personer med funktionsnedsättning.
Utbildningen ska ha relevanta poäng inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socialt arbete och (psykiatrisk) omvårdnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du som inte uppfyller kvalifikationskraven i svenska 1 eller svenska som andra språk 1 kan komma att erbjudas att göra ett språktest genom testanvändaren Educateit.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg eller av arbete med målgruppen inom socialpsykiatri.

Har du erfarenhet av någon av följande metoder så ser vi det som positivt:
LAB (lågaffektivt bemötande),AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) , Tydliggörande pedagogik, Tecken som stöd, ESL (Ett självständigt liv), IBIC (Individens behov i centrum), MI (Motiverande samtal)

Kommunikation är en viktig del av arbetet vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du behöver ha god datavana och om du dessutom har erfarenhet av social dokumentation sedan tidigare ser vi det som meriterande.

Du står för den värdegrund som finns på din arbetsplats och är mån om att denna översätts i handling utifrån följande kompetensområden:

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Övrig information

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.
I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om Förvaltningen för funktionsstöd

Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-06-02
Referensnummer
C192103

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överrenskommelse.

Kontaktpersoner

Isolde Villiamsson
Enhetschef
Telefon: 031- 3668552

Fackliga företrädare

Jonas Parsmo
Vision
Telefon: 031-365 98 33
Christina Matsdotter
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031–367 94 60
Kommunal
Facklig företrädare
Telefon: 0104429495
E-post: goteborg.vast@kommunal.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}