Till sidans huvudinnehåll

Lärare F-3 till Emmaskolan

Arbetsbeskrivning

Emmaskolan är en skola med ca 170 elever i åk F-3. Skolan ligger naturnära i Hammarkullen. Skolan ligger avskilt i en lugn miljö och har en vacker och stimulerande skolgård. Vi har ett uteklassrum och en egen groddamm i anslutning till skolan. På skolgården finner du också vår egen idrottshall. På Emmaskolan arbetar vi alltid med elevens bästa i fokus, det påverkar vårt arbetssätt och organiseringen av vårt arbete. Arbetet på skolan kännetecknas av ett inkluderande arbetssätt och har stort fokus på språkutvecklingsarbete.

Hos oss får du arbeta i ett mångkulturellt område, i en utvecklande miljö med projekt som utvecklar elever, pedagoger och verksamheten mot högre måluppfyllelse. Vi har en positiv livssyn och är beredda att anta nya utmaningar och arbeta flexibelt för att nå bästa resultat för våra elever.

Du kommer att få arbeta med erfarna, kompetenta pedagoger som stödjer och stöttar och utvecklar verksamheten och har roligt tillsammans. Det är VI tillsammans som gör Emmaskolan till en härlig arbetsplats och en bra skola.

Som lärare ansvarar du för den pedagogiska verksamheten. Du ansvarar för att planera, utforma och följa upp verksamheten i med utgångspunkt från läroplanens syfte och centrala innehåll och att aktivt planera och arbeta för jämställdhet och jämlikhet i undervisningen.

Du arbetar också tillsammans med personalen på skolan för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas. Vi tror att du är bra på att kommunicera och samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats. Du ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du ser att modern teknik är en självklarhet i dagens skola - som ger stora möjligheter till utveckling.

Kvalifikationer

Du som lärare...
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa F-3. Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete med läs- och skrivsvårigheter och NPF.
Det är också meriterande om du har erfarenhet av KL ( kooperativt lärande ) samt Sigma modellen i matematik.

Som person har du förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Vi ser gärna att du tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang. För att trivas i rollen får du energi av att bidra till andras lärande. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du tar du initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. För att lyckas i rollen upprättar du tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid.

Stämmer beskrivningen in på dig är du välkommen in med din ansökan till oss!

Jag som rektor...
har höga förväntningar på dig och dina kollegor. Tillsammans vet jag att vi kan göra skillnad för varje enskild elev genom samarbete, att stödja och stärka varandras undervisningskvalitet genom att dela erfarenheter och kunskaper kring undervisning och lärande. Vi ska hela tiden ha elevens lärande, resultat och mående i fokus och jag vet att det är hela skolans gemensamma ansvar att se till att eleverna mår bra och klarar sina studiemål. Därför tar jag ansvar för att vi lägger stor vikt vid att stärka vår undervisning, att finna undervisningsformer som är gemensamma och som gör att eleverna känner igen sig och möts av samma förväntningar. Aktuell forskning visar att stabila strukturer och relationer, insatser som bygger på analys och ett långsiktigt utvecklingsarbete är framgångsrikt. Vill du vara med?

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

Övrig information

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Om Grundskoleförvaltningen

I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-26
Referensnummer
NC177513

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Jill Olander
Biträdande rektor
E-post: jill.olander@grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare

Joachim Varga
Sveriges Lärare
Telefon: 031-7015538
E-post: joachim.varga@fvsverigeslarare.se

Tipsa en vän

Dela annonsen

${loading}